Radio Bunelu

Cum scapi de furnici fara insecticid

cum scapi de furnici (2)
Poate că-s harnice și de toată lauda, dar dacă îți intră în casă sau te necăjesc afară în grădină, furnicile nu-s binevenite. Cum scapi de furnici fără insecticide? Iată:
Curăță bine în casă și evită să lași firimituri de mâncare. Ține mâncarea animalelor de companie într-un vas secundar cu apă. Du gunoiul de două ori pe zi și lasă coșul de gunoi golit și spălat seara. Izolează găurile cu silicon. Acestea sunt măsuri preventive. Iată și metodele care să te ajute să scapi de furnici.
Oţet de mere. Proprietăţile antifungice şi antiinsecticide ale oţetului ajută la eliminarea muşuroaielor de furnici. Furnicile se hrănesc cu ciuperci pe care le cresc în mușuroi. Toarnă oțet sau pulverizează oței în mușuroi. Șterge podele cu o cârpă înmuiată în apă şi oţet.
Piper negru măcinat, scorțișoară, foi de dafin măcinate. Fie le combini in soluții cu apă și torni în mușuroi, fie presari piper/scorțișoară/dafin măcinat în locurile pe unde trec frunicile. Și pudra de usturoi este utilă și sarea de bucătărie, dar mai ales sub formă de saramură turnată în mușuroi.
Fă un ceai foarte concentrat din mentă proaspătă. Pune în acesta și un ardei iute. Pune ceaiul într-un pulverizator și acoperă cu o peliculă locurile prin care trec furnicile. Pune mentă la intrările în casă şi în colţurile geamurilor.
Apă fierbinte. Este un demers sadic dar eficient. Toarnă apă clocotită în mușuroi și repetă operațiunea zi după zi, vreme de 10 zile. Circa un litru-doi de apă clocotită sunt suficiente.
Pudra de cafea, sau și mai bine cea de ness îndepărtează furnicile. Presară pe drumul lor sau pune în apă.
Acidul boric. Amestecat cu zahăr şi apă, aplicat în zonele cu furnici, le omoară.
Pudra de talc cu aromă de mentă sau talcul pentru bebeluş presărat în jurul furnicarului este util. Pudra pentru bebeluşi mai poate funcţiona şi atunci când vreţi să eviţi pătrunderea furnicilor în casă, pentru că insectele nu vor escalada praful.
Castraveții, feliile de lămâie, sucul de lămâie sunt și ele soluții bune care țin furnicile la distanță. Pudra de detergent, detergentul de vase, răzatura de săpun sunt și ele eficiente, în funcție de situație.
Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net
http://www.casa-gradina.ro/

Niciun comentariu: