Doar o lingurita de miere luata inainte de culcare ne asigura ca vom un somn mai linistit. Mierea contine 80% zaharuri naturale care ridica usor nivelul insulinei, ajutand triptofanul, substanta resposabila cu somnul, sa ajunga mai repede la creier. Dar mierea nu e doar linistitoare ci si o sursa de energie.
Este foarte cunoscut faptul ca datorita glucozei din miere, persoanele care consuma miere in mod constant sunt mult mai vioaie si mai energice. Oboseala pur si simplu te ocoleste daca iubesti mierea!
Chiar daca e dulce si plina de zaharuri, mierea e un aliat de incredere in curele de slabire. Mierea contine in proportii egale, atat glucoza, cat si fructoza, iar acest lucru ajuta la arderea grasimilor. In pus, potoleste si pofta de dulce.
Pentru a produce mierea, albinele recolteaza polenul din flori. De aceea, mierea contine flavonoide florale, substante care pot creste nivelul antioxidantilor si ne protejeaza sistemul imunitar.
Mierea nu doar intareste sistemul imunitar, ci are si proprietati anti-inflamatorii. Nu degeaba in copilarie, bunica ne potolea tusea, oricat de rea, cu o lingurita-doua de miere.
Tot un leac din batrani era mierea aplica pe taieturile sau juliturile de pe piele. Nici aici nu greseau batranii, deoarece mierea are proprietati anti-bacteriene. Stratul de miere indeparta bacteriile, reducea inflamatia si pastra rana curata.
Am spus ca mierea e buna nu doar intern ci si extern. Daca poate vindeca rani, de ce nu ne-ar ajuta sa avem un ten curat si luminos? O masca de miere, uneori amestecata cu putin ovaz sau cu un pic de smantana, si aplicata pe fata saptamanal, dupa baie, ne va hrani si calma pielea. Mai mult, enzimele din miere ne vor scapa de inesteticile cosuri si puncte negre.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/fresh-refresh-cat-de-sanatoasa-este-mierea_1525914.html#ixzz3KRI4mKEi
Follow us: @realitatea on Twitter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu