Radio Bunelu

În viitorul apropiat, / Secţie de Echitaţie la Vulcan


de Gheorghe OLTEANU
Au fost încă pe atunci voci care au spus că AS Universitatea Petroşani are nevoie de fostul teren de fotbal al minei Paroşeni doar ca să-l aibă în acte. Echipa, pe care tot Ştiinţa o numeau fanii, era în Liga a IV-a, iar Ion Stelescu îşi făcuse echipa U16 din care spera să se ridice cât mai mulţi copii. Or, pentru treaba asta, era neapărat nevoie ca, în documente, să apară cu o bază sportivă pentru pregătirea echipelor de copii, juniori şi seniori.
 
Aşa a apărut,
acum cinci ani, Hotărârea nr.95/ 2009 a Consiliului Local al municipiului Vulcan, prin care a fost validat Contractul de comodat nr. 25790/ 2009. În baza acestuia AS Universitatea Petroşani, în calitate de comodatar, a luat în folosinţă gratuită baza sportivă Paroşeni, cu menţiunea că ea va fi folosită doar în scopul pentru care a fost creată, crezându-se că, prin menţinerea ei în stare de funcţionare, va fi stopată degradarea accelerată care cuprinsese obiectivul sportiv vulcănean de peste Jiu.
 
Numai că, în afara desfăşurării
a două-trei meciuri pe care Universitatea Petroşani le-a jucat, la ea acasă, cum ar veni, în compania echipei CS Vulcan şi a Minerului Uricani, dacă bine îmi amintesc, nu ţin minte să se mai fi bătut în mod oficial mingea pe terenul de la Paroşeni. De câteva ori i-am văzut pe copii făcând antrenament, dar asta se întâmpla doar după vreun meci de etapă. Deşi amănuntele acestea ajunseseră la urechile autorităţii publice locale, n-am auzit ca, până acum, să se fi pus problema rezilierii contractului de comodat.
 
Este, totuşi,
bine că nu s-a aşteptat al douăsprezecelea ceas. Fiindcă, dacă mai treceau doi-trei ani, chiar că de baza sportivă a Paroşeniului, care oferea condiţii excelente atunci când era în grija minei, se alegea praful. Acum, odată contractul reziliat, bazei sportive i se va da destinaţia pe care o merită. Mi-e greu să-mi imaginez că ea va fi folosită, la antrenamente, de către fotbaliştii seniori şi juniori, în condiţiile în care, la baza sportivă din Coroeşti, sportivii beneficiază de condiţii super. Aşa că mai repede îmi vine să cred că pe locul acesteia se va petrece ceea ce despre care primarul le-a vorbit consilierilor locali.
 
Gheorghe Ile a citit 
solicitarea pe care „un tânăr inimos” a făcut-o primăriei şi consiliului local, pentru 
a-i pune la dispoziţie o suprafaţă pe care s-o amenajeze ca teren de echitaţie. Asta în mare, fiindcă tânărul acesta, care, din câte mi-a fost dat să aud după aceea, ar mai avea pe lângă el pe un alt iubitor de cai, ar dori ca, pe lângă lecţiile de echitaţie pe care le vor primi doritorii, să participe la diferite competiţii ecvestre. Or, din câte mi-am dat seama, primarul Gheorghe Ile a fost foarte entuziasmat de ideea asta. Cai, copii, echitaţie, aşa că nu i-a trebuit mult, ca să promită că-i va aduce aici şi pe cei doi căluţi ai lui.
 
Singurul care a cerut
lămuriri, atunci când a auzit că baza de aici va fi o secţie a Clubului Sportiv Vulcan, a fost consilierul local Ion Pantilimon, preşedintele clubului sportiv. Pentru care susţinerea unei noi secţii sportive ar însemna un efort financiar, dat fiind faptul că ar fi urmat ca banii să fie luaţi de la gura altor activităţi deja consacrate în club. Nu se va întâmpla asta, l-a liniştit primarul. Secţia de echitaţie va funcţiona ca secţie a CS Vulcan doar pentru a putea participa la competiţii de gen. În rest, tot ce-i necesar se va realiza prin autofinanţare. Caii, inclusiv poneii primarului, desigur, care-i vor bucura pe copii, vor avea aici hrană, îngrijire şi vor beneficia de tratamentele veterinare necesare. Dar, atenţie, ţinând seama că baza sportivă este situată în vecinătatea „selectului” cartier Colonia de Jos a Vulcanului, vor fi şi ochi negri care vor fi permanent aţintiţi pe aceste animale blânde.
http://www.zvj.ro/

Niciun comentariu: