Radio Bunelu

Socul, vaccin natural antigripal

Suntem mai familiarizati cu florile de soc, din care stim sa preparam socata, decat cu fructele acestui arbust, mult mai bogate in proprietati curative. Socul infloreste in lunile mai-iunie, dar in zonele muntoase, unde clima este mai rece si soarele patrunde mai greu, gasesti soc chiar si in lunile de vara ori in cele ale unei toamne calde.
Tinctura de soc tine gripa la distanta
Cercetari recente au scos in evidenta faptul ca fructele de soc sunt un adevarat concurent pentru cele mai sofisticate vaccinuri antigripale. Asta deoarece contin substante care blocheaza infectarea celulelor sanatoase de catre virusurile gripale, avand ca rezultat stoparea bolii, atat in faze incipiente, cat si avansate.
Evident, cel mai bun "tratament" este preventia. De aceea, doctorii naturisti recomanda tinctura de fructe de soc, in cure, primavara si toamna, in timpul sezoanelor de gripa. Daca nu esti racit, ia 2-3 linguri de tinctura pe zi. Daca deja te-ai imbolnavit, 2-4 linguri de tinctura diluata in apa, vreo zece zile la rând, iti vor diminua simptomele caracteristice gripei.
Cum se face?
Se culeg fructele de soc neajunse complet la maturitate, care au o culoare rosie spre violet, din care se prepara un suc (se zdrobesc cu furculita pana devin ca o pasta, apoi se storc intr-un tifon curat).
Acest suc se combina in proportie de 1:1 cu alcool - se amesteca un pahar de suc cu unul de alcool alimentar de 90 de grade si se pune in sticle mici, inchise la culoare. La inceput, se administreaza o singura lingura pe zi, la ora 18.00, iar daca organismul permite, se iau pana la 4 linguri pe zi, luate in doza unica, la ora amintita.
Preparatul se dilueaza intr-o jumatate de cana de apa si se bea pe stomacul gol. Doza se mareste in functie de reactia tranzitului intestinal: daca acesta devine foarte intens inca de la prima lingura, doza nu se mareste. In caz contrar, se poate ajunge si la patru linguri pe zi.

Niciun comentariu: