Cancerul de colon este pe locul 3 în topul bolilor care duc la cele mai multe decese anual. Acest tip de cancer începe inițial în intestin și, în timp, se răspândește în alte părți ale corpului.
Principalele cauze ale dezvoltării cancerului de colon sunt: consumul în exces de carne roșie, istoric de cancer de colon în familie, boala Crohn și formarea polipilor colonici. Simptomele cancerului de colon sunt: dureri de stomac, sânge în scaun, pierderea în greutate, anemie și îngustarea scaunelor. În cazul în care cancerul de colon este detectat în stadii incipiente, se poate apela la remedii naturale care vor ajuta în tratarea cancerului de colon, fără se a apela la operații complicate sau tratamente cu radiații.
Ceaiul verde
Este puternic antioxidant, deoarece este bogat în catechine și polifenoli care previn formarea celulelor canceroase, fără a provoca daune în țesuturi.
Utilizare:
- Se fierbe o ceașcă cu apă și se adaugă 1/2 linguriță de ceai verde organic, de cea mai bună calitate atunci când apa începe să fiarbă;
- Se lasă la fiert timp de 2 minute;
- Se strecoară ceaiul și se consumă 2 căni pe zi.
Creșterea aportului de fibre alimentare
Pentru a lupta cu acest tip de cancer, este foarte important să se consume o mulțime de legume și fructe crude, care sunt bogate în fibre. O creștere a aportului de fibre va ajuta la eliminarea toxinelor din organism și la reglarea tranzitului intestinal.
Alimente necesare în dieta bolnavului:
- Bolnavul trebuie să consume zilnic un castron cu fructe precum: mere, pere, zmeură, kiwi, guava;
- De asemenea, trebuie să consume o dată pe zi alimente precum: morcovi, broccoli, fasole, mazăre, anghinare, cartofi.
Semințe de in
Semințele de in sunt surse foarte importante de proteine, acizi grași Omega-3, fibre, minerale, vitamine și acid alfa-linoleic.
Beneficii:
- Consumul regulat de semințe de in va ajuta la curățarea colonului și la eliminarea tuturor deșeurilor nedorite acumulate în colon;
- Ajută la prevenirea formării polipilor colonici și menține starea de sănătate colonului, împiedicând apariția cancerului de colon.
Ghimbir și usturoi
Consumat zilnic, ghimbirul este un remediu foarte eficient pentru multe afecțiuni, inclusiv cancerul de colon, deoarece reduce inflamația și încetinește dezvoltarea celulelor canceroase. Usturoiul este foarte bogat în organo-compuși de sulf, care previn formarea polipilor colonici.
Beneficii:
- Consumul a 2-3 bucăți mici de ghimbir crud este benefic în tratarea cancerului de colon;
- Pentru reducerea inflamației colonului, se recomandă consumul unei lingurițe de suc de ghimbir crud cu puțină miere, zilnic;
- Consumul de 3-4 căței de usturoi, zilnic, în stare crudă ajută în tratarea și reducerea efectelor cancerului de colon;
- Se pot zdrobi câțiva căței de usturoi și adăuga în piureuri, supe, smoothie-uri, etc.;
- Pentru a trata cancerul de colon, se recomandă consumul a 1-2 lingurițe de suc de usturoi, zilnic;
Curcuma (turmeric)
Acest condiment are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice și poate trata o mulțime de boli, inclusiv cancerul de colon.
Beneficii:
- Curcumina conținută de curcumă ajută la eliminarea din organism a elementelor nocive nedorite;
- Curăță întreg tractul digestiv și previne formarea polipilor colonici.
- http://www.fitness-nutritie.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu