Radio Bunelu

De ce sunt muraturile bune pentru sanatate?

Este momentul optim sa vorbim despre beneficiile pe care le aduc muraturile, atat cele preparate in saramura, cat si cele preparate in otet. Pentru acestea din urma, conditia este ca ele sa fie preparate cu otet din vin, nu cu solutie diluata de acid acetic. Iata asadar de ce sunt bune muraturile:
Au continut scazut de calorii
Muraturile sunt foarte scazute in calorii si pot fi mancate alaturi de foarte multe preparate. Sunt perfecte sub forma de salate sau combinate cu legume proaspete si perfecte pentru a fi adaugate in sandvisuri in locul sosurilor grase). Sunt un excelent substitut pentru garnituri calorice la fripturi. Muraturile nu contin deloc colesterol, iar daca sunt spalate bine le poti reduce si continutul de sare.
Au valoare nutritiva mare
Muraturile sunt o foarte buna sursa de fibre si contin cantitati importante de vitamina C naturala la care se adauga doze mai mici de vitamina K. Muraturile sunt si o buna sursa de potasiu si de fier. Trebuie spus ca nu este benefic un consum exagerat de muraturi, deoarece aduc o doza mare de sodiu.
Citeste si: Salata de muraturi
Sunt bogate in antioxidanti
Antioxidantii sunt esential organismului pentru ca repara toate daunele produse in procesele de oxidare celulara, procese care duc la imbatranire, inflamatii si alte afectiuni. Muraturile sunt o foarte buna sursa de antioxidanti. Toate muraturile, indiferent de tipul de leguma folosit, sunt bogate in antioxidanti.

Niciun comentariu: