Radio Bunelu

DRUMUL SPRE HERCULANE REVINE ÎN ACTUALITATE



Finalizarea  proiectului major care vizează modernizarea și punerea în exploatare a DN  66 A care face legatura dintre Valea Jiului și zona de vest a țării  ar deschide largi perspective activităţii turistice, facilitând o legătură directă între staţiunile montane din Valea Jiului şi staţiunea Băile Herculane. 
Veștile bune vin acum de la București. Din primăvară se vor relua lucrările, cu bani de la bugetul de stat și a fost o prioritate pentru parlamentarii hunedoreni.Cel care a susținut reabilitarea și modernizarea acestui drum, a fost senatorul Cristian Resmeriță, care în mandatele sale a cerut de nenumărate ori lămuriri și fonduri pentru finalizarea lui.

Început acum mai bine de 18 ani, acest drum traversează în prezent Parcul Naţional Retezat. Constructorii au făcut tot posibilul să păstreze peisajul intact, realizând o adevărată artă constructivă pentru a da posibilitatea faunei locului să nu fie afectată, realizându-se traversări şi subtraversări pentru animalele pădurii, ce sunt protejate. Până la ora actuală au fost realizaţi 20 km de şosea, de la ieşirea din Uricani,  până în zona numită Câmpuşel, care a devenit o microstaţiune unde se pot practica cu succes sporturile de iarnă și tabere de aventură pe timp de vara.
Între timp, DN 66A a devenit un drum de interes naţional şi există toate premisele ca aceste lucrări să fie reluate după ce se vor parcurge anumite etape. Ministerul Dezvoltării Regionale precizează că „sectorul de drum de la intersecţia DN66A km 66+204 până la intersecţia cu DN67 D în zona localităţii Băile Herculane a fost încadrat prin HGR nr. 1211/2010 în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, prin clasarea lui ca DN 66A km66+204-km 109+308 şi dat în administrarea Ministerului Transporturilor în vederea realizării de către CNADNR a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale. Până în prezent nu s-a organizat o procedură de elaborare a unui studiu de fezabilitate pe acest sector, din cauza finanţării insuficiente”.
Iar răspunsul primit zilele trecute de un important om politic hunedorean,  face referire chiar la reluarea lucrărilor, în adresa pe care a primit-o de la ministerul de resort se face specificația că ”se va continua execuția pe lucrări pentru consolidarea DN 66 A km 16+624 și km 23+ 800 – Lupeni – Uricani. Totodată se va reanaliza SF pentru modernizarea  DN 66 A ”.
Și iată că, vești bune vin din partea ministerului Transporturilor, ministrul Răzvan Cuc anunțând public că, DN 66a este o prioritate a guvernului și a ministerului pe care îl conduce.
” Drumul este o prioritate pentru noi, știu de toate demersurile care au fost făcute. Vom încerca să facem deschiderea Văii Jiului așa cum o cer și parlamentarii și primarii, și oamenii de afaceri, etc. Voi fi personal pe teren să verific modul în care se vor executa lucrările ” a conchis ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Niciun comentariu: