Radio Bunelu

A fost lansată o nouă mașină a sinuciderii


Cel mai cunoscut activist de eutanasiere din Australia, dr. Philip Nitschke, este din nou în știri cu o altă mașină pentru sinucidere, capsula Sarco .
Aparatul va permite oricărei persoane care are cheia de acces să-și înceteze viața prin simpla apăsare a unui buton. Dezvoltat în Olanda de către Nitschke și un inginer, mașina poate fi tipărită și asamblată 3D în orice locație. Accesul la capsula Sarco va fi realizat printr-un chestionar mental on-line, care va furniza un cod de acces format din patru cifre.
Când persoana se află în capsulă, o poate activa și azotul lichid va scădea rapid nivelul oxigenului, ducând la moarte câteva minute.
Caracteristica nouă este că capsula poate fi detașată de mașina Sarco și folosită ca un sicriu elegant și strălucitor. Baza mașinii poate fi reutilizată.
Criteriile de proiectare pentru Sarco vor fi gratuite, vor fi făcute publice și introduse pe internet. Nitschke spune că lumea este acum cu un pas mai aproape de obiectivul în care orice persoană rațională își poate pune capăt, în mod electiv, viața într-un mod liniștit și sigur în momentul alegerii lor. Sarco nu utilizează medicamente restricționate sau necesită expertiză specială, cum ar fi introducerea unui ac intravenos. Oricine poate trece testul de intrare, poate intra în mașină și își poate încheia viața legal ".
LifeNews Notă: Michael Cook este editorul MercatorNet unde a apărut această poveste.

Sursa: http://www.lifenews.com/2017/11/20/new-suicide-machine-with-detachable-coffin-lets-you-kill-yourself-anytime-anywhere/

Niciun comentariu: