Radio Bunelu

Prim-ministrul Suediei: vom obliga preoții să cunune homosexualii

Mariaj intre persoane de acelaşi sex.

Prim-ministrul Suediei a declarat că toți preoții trebuie să fie obligați să oficializeze cununia între homosexuali, în caz contrat trebuie să plece
BUCUREȘTI, 25 iun — Sputnik. Prim-ministrul suedez, Stefan Lofven a sugerat că toți preoții ai Bisericii Suedeze trebuie să fie obligați să cunune cuplurile de gay, în pofida poziției Bisericii Luterane prin care membrii clerului trebuie să dispună de dreptul să refuze cununia persoanelor de același sex.
"Căsătoriile" între persoane cu preferințe homosexuale au fost legalizate în Suedia în anul 2009, însă preoților le-a fost rezervat dreptul să refuze efectuarea ceremoniei de cununie, conform legislației naționale.
Acest lucru s-ar putea schimba, sugerează în comentariul său despre rolul preoților în societate oferit de Lovfen unei reviste bisericești.
Prim-ministrul a declarat în cadrul interviului că "preoții care refuză să cunune cuplurile homosexual trebuie să-și caute o altă vocație".
"Noi, social-democrații lucrăm pentru a ne asigura că toți preoții vor cununa toate persoanele, inclusiv cuplurile homosexuale", a declarat Lofven în interviul oferit revistei Kyrkans Tidning.
"Vedem aici o paralelă cu medicul care refuză să efectueze avortul. Dacă activați în calitate de medic și refuzați să efectuați un avort, poate că ar trebui să vă căutați o altă ocupație… Același lucru e valabil și pentru preoți", a declarat el.
Documentele oficiale ale bisericii spun că ceremoniile religioase sunt oferite atât heterosexualilor, cât și homosexualilor.
Deși nu se pronunță împotriva căsătoriilor homosexuale, Biserica Suedeză își menține poziția potrivit căreia niciun preot nu poate fi obligat să oficializeze o cununie între persoanele de același sex.
În interviul oferit, Lofven, care nu este o persoană religioasă, a susținut ingerința politicului în practicele religioase, afirmând că "biserica trebuie să se ridice în favoarea egalității între oameni".


Read more: https://ro.sputnik.md/religion/20170625/13286309/prim-ministru-suedia-preotu-cununie-homosexuali.html

Niciun comentariu: