Radio Bunelu

Credeați că ne oprim la căsătoriile între persoanele de același sex? Nu! A fost recunoscută prima familie de TREI SOȚI! (Video)


Căsătoria între persoane de același sex începe să capete aspecte de banalitate, învechit, depășit, vetust...
"Suntem o familie, o familie poliamoroasă. și ne-am dorit să oficializăm acest lucru. Nu există nimic solid din punct de vedere legal care să ne recunoască drept o familie. Se întâmplă pentru prima dată în Columbia”, a declarat Victor Hugo Prada, unul dintre membrii unei comuniuni de trei soți, într-un material video, citat de AFP.
Victor Hugo Prada (actor), Manuel Bermudez (profesor de educație fizică) și Alejandro Rodriguez (jurnalist) - cei trei bărbați care împart timpul, aceeași casă, realizările, realizările profesionale și sexualitatea - au intrat, din 3 iunie, sub regimul patrimonial legal columbian cunoscut sub numele de trieja. 
Deşi acest tip de uniune este frecvent, aceasta este prima care și a fost legalizată, a explicat pentru AFP germanul Rincon Perfetti, avocat la Asociaţia LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali şi intersexuali). "Este o recunoaştere a faptului că există şi alte tipuri de familii", a explicat avocatul.
Potrivit  lui Rincon, încadrarea în acest regim patrimonial are implicaţii "100% legale" pentru cei trei bărbaţi, în condiţiile în care, în caz de separare sau de deces, aceştia îşi pot împărţi bunurile sau au acces la o pensie. În Columbia, cuplurile gay au dreptul de a adopta copii, indiferent dacă aceştia sunt sau nu copiii biologici ai unuia dintre membrii cuplului.
Potrivit Comumbia Reports, mariajul ar fi trebuit să fie format din PATRU parteneri, dar al patrulea "soț", Alex Esneider Zabala, a murit din cauza unui cancer.
Cei trei fericiți însurăței se pregătesc acum de nuntă, ce se preconizeaz[ a fi "un eveniment cultural și artistic", după care, evident, vor pleca în luna de miere.
Oficializarea triadei  de soți e o demonstrație clară că noțiunea de familie este într-o continuă evoluție și că probabil, într-o perioadă nedefinită, sexul și numărul soților nu vor mai fi o chestie definitorie. Curcubee, curcubee...

Niciun comentariu: