Copiii români care locuiesc în străinătate nu mai trebuie să aibă la vamă declaraţii de la părinţi


Copiii români care locuiesc în străinătate şi călătoresc însoţiţi către ţara în care au domiciliul nu mai trebuie să prezinte, începând de joi, la frontieră, acordul legat de călătorie din partea părinţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat transmis de Poliţie de Frontieră, pentru copiii cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, care se deplasează însoţiţi în ţara în care locuiesc nu mai este necesară, începând de joi, prezentarea acordului părintelui sau al părinţilor privind călătoria, la ieşirea din România.
Începând de joi, dovada domiciliului sau a reşedinţei în străinătate se face cu documente oficiale care atestă acest fapt.
Până acum, copiii cetăţeni români cu domiciliul în străinătate nu putea părăsi România în lipsa acordului părintelui (în cazul în care călătorea cu un singur părinte), al părinţilor sau al reprezentantului legal. Declaraţia autentificată care trebuia prezentată la ieşirea din România a minorilor trebuia să cuprindă statul sau statele de destinaţie, data plecării şi data sosirii din călătorie.
http://www.mediafax.ro/social/copiii-romani-care-locuiesc-in-strainatate-nu-mai-trebuie-sa-aiba-la-vama-declaratii-de-la-parinti-15771510

Comentarii