Radio Bunelu

Când iubești un om


Care este lucrul după care tânjim cu toții cel mai mult? Care sunt cele mai adânci dorințe ale inimilor noastre și ce ne face să simțim că trăim cu adevărat? Dragostea..
Când iubești, totul în jurul tău se schimbă și parcă prinde o altă culoare, sau cel puțin culorile ce-ți păreau spălăcite devin vii și țipătoare. Suntem cu toții în căutarea după acel ceva mai mult, iar de multe ori în căutările noastre se întâmplă să mai și greșim, să ne lovim cu capul de câte o piatră. Știu, e greu și dureros când se întâmplă asta. Dar nimic, nici o piedică și nici o decepție nu ar trebui să ne oprească din căutarea după acel ceva al nostru:)
De multe ori ne pierdem speranța și ne spunem nouă înșine că pentru noi nu există cineva special, că totul e în zadar și că poate toată viața vom rămâne singuri. Dragii mei, nu vă pierdeți speranța! Mai devremeu sau mai târziu, Dumnezeu va aduce în viața ta persoana care-ți va fi alături până la capătul vieții. Până atunci nu pierde vremea oftând a amărăciune, ci pregătește-te pentru vremea când vei fi căsătorit/ă. Umple-ți timpul cu alte gânduri, afară de acelea gen ”nu mă voi căsători niciodată”. Învață să faci și altceva de mâncare, nu numai cartofi prăjiți. Pregătește-te pentru o viață de slujire. Nu aștepta totul să-ți vină pe tavă, ci adu tu totul pe tavă. 

Când iubești, ceea ce îți vei dori cel mai mult va fi binele celuilalt. Nu va mai fi vorba numai despre tine, ci mai degrabă despre ce-i face bine celui pe care-l iubești. Dragostea nu e ușoară. De multe ori vor veni în relație tot felul de provocări și greutăți cărora va trebui să le faceți față cu înțelepciune. Nu ne înecăm la primul val și nu ne lăsăm nicidecum mreajă despărțirii când bate un vânticel ici-colo. Dumnezeu aduce în viața noastră persoana potrivită, cea pe care am așteptat-o și pentru care ne-am rugat, DAR noi suntem aceia care o vom păstra pentru totdeauna în viața noastră. Dragostea cere efort și de multe ori sacrificii, iar asta nu ne va cădea bine întotdeauna. Este atât de ușor să renunțăm la celălalt când lucrurile nu ies așa cum ne-am dori noi, când mai avem de așteptat până-l vom vedea(asta în cazul unei relații de la distanță), sau să fim atât de încăpățânați și să nu ne cerem iertare când i-am greșit celui pe care-l iubim. 

Dragostea adevărată este pusă în fapte, în fiecare moment a fiecărei zile din viața noastră de acum încolo. Nu vom avea niciodată pauză de la iubire. Nu ne vom putea lua niciodată vreun concediu special în care să fim scutiți pentru o vreme de la a mai iubi omul pe care-l avem în dreapta noastră. Când iubești, o faci până la capătul vieții tale. E tare frumos să iubești. E și dureros uneori. Dar dragostea le suferă, le crede, le acoperă... pe toate! Dumnezeu te va binecuvânta cu omul pe care-l vei iubi până la sfârșitul vieții tale și va fi frumos.
E minunat când El îți încredințează un suflet pe care să-l iubești tu. Un suflet pe care să-l ai lângă al tău și pe care să-l îngrijești cu tot dragul tău și niciodată să nu te saturi din a-i descoperi comorile tăinuite acolo. Când iubești, cauți binele acelui om, fiindcă știi că dacă lui îi este bine atunci îți va fi bine și ție.
Dragostea... cu toții vom avea parte de ea, dar până atunci să ne pregătim să o întâmpinăm așa cum se cuvine :)

http://intrebarileinimii.blogspot.ro/

Niciun comentariu: