Radio Bunelu

Transplantul de cap – in curand realitate! Cat credeti ca ar costa?!

Stiinta a evoluat extrem de mult… dar oare atat de mult incat sa permita transplantul de cap? Un neurocercetator italian spune ca a descoperit o metoda care i-ar permite sa faca o astfel de procedura. Medicul Sergio Canavero, a explicat cum ar decurge ”operatiunea”.
headtransplantwhiteAcesta considera ca tehnologia a evoluat atat de mult incat o astfel de interventie chiurgicala s-ar putea desfasura in siguranta. Intr-o lucrare stiintifica publicata recent, medicul spune ca transplanturile de cap au fost realizate cu succes deja la animale.
Italianul are de gand sa raceasca capetele si coloanele vertebrale ale oamenilor pana la temperatura de 18 grade Celsius, sa faca inciziile si apoi sa golească capetele de sange. Apoi, capul va fi lipit cu ajutorul unui adeziv special. Doctorul spune ca procedura ar putea fi un real succes, bazandu-se pe teste efectuate pe caini si porcusori de Guineea, scrie presa internationala.
Este adevarat ca expertul recunoaste ca reconectoarea terminatiilor nervoase va fi un procedeu destul de greu de realizat, dar s-ar parea ca un numar mic de conexiuni corect facute ar fi suficient pentru a permite un anumit grad de control locomotor voluntar.
Chiar daca, la prima vedere, nu pare altceva decat scenariul unui film horror, nu ne-ar mira sa devina realitate cat mai curand posibil. Sa nu uitam ca pretul unei asemenea proceduri de transplant de cap ar fi de… 10 milioane de euro.


Vezi mai multe poze -->> http://exclusiv.enational.ro/stiinta/transplantul-de-cap-in-curand-realitate-cat-credeti-ca-ar-costa-5307.html/#ixzz2Y8uQnrNo

Niciun comentariu: