Radio Bunelu

Planul inedit al unei biserici de a atrage noi membri

Biserica Calvary Temple din San Diego (SUA) a renunțat la serviciul divin de duminică, în favoarea implicării în comunitate.

Foto: charismanews.comÎn fiecare duminică dimineața, strada Calvary Temple se transformă într-o piață în aer liber, care atrage sute de oameni și care, de-a lungul anilor, s-a extins chiar până în fața bisericii, blocând până și accesul la parcare. Dacă prima strategie abordată de pastorul Jack Sampier a fost să se roage pentru ca piața să se închidă, a doua strategie a fost să profite de oportunitatea de a arăta dragostea lui Iisus celor din comunitate.

Calvary Temple este localizat în inima unei comunități gay, în care o mare parte din populație trăiește pe străzi și care este aproape de spitalele majore și instituții pentru bolnavi mintal. Puși în fața atâtor oameni care ar putea avea nevoie de Dumnezeu, biserica a început să iasă duminica dimineață în piață, cu un stand unde de 8 ani de zile oferă gratuit apă, ceai și cafea celor care trec pe acolo. Serviciul divin a fost mutat duminică seara.

La început, oamenii au ezitat să comunice cu membrii bisericii, dar acum mulți dintre ei mulțumesc pentru oportunitatea de a sta de vorbă cu cineva sau de a se ruga cu cineva. Biserica plănuiește să își extindă prezența print expoziții de artă, activități pentru copii și concerte gratuite, conform Charisma News.

Niciun comentariu: