Radio Bunelu

Anunțul „mașina de cusut”: suni și îți fură banii

Polițiștii din Sălaj atrag atenția că infractorii care comit înșelătorii cu mașini de cusut vechi au găsit noi metode. Oamenii legii din județul Sălaj au reacționat pentru că în zonă a apărut o avalanșă de anunțuri cu mașini de cusut vechi.  
„Mai nou, suspecții pot să vă solicite, pentru a vă cumpăra mașina de cusut, să virați sume mari de bani într-un anumit cont bancar, în schimbul unor așa-zise taxe de curierat, de legalizare, de traducere autorizată sau de expertizare. Infractorii profită de anumite legende de pe piață, potrivit cărora mașinile de cusut străine ar avea o valoare foarte mare, dată de aliajul de platină pe care l-ar conține, sau pentru că seriile lor combinate ar da anumite numere ale unor conturi din străinătate, aparținând evreilor deportați în al Doilea Război Mondial”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției din Sălaj.  
Aceste anunțuri spun că e vorba de „colecționari străini care oferă între 25.000 și 50.000 de euro în schimbul unor mașini vechi de cusut, care au o anumită serie”.
„În spatele acestor anunțuri, se ascund firme fictive sau persoane care folosesc cartele telefonice pre-pay pentru comunicarea cu clienții potențiale victime ale înșelăciunii. În privința modului de operare, suspecții afirmă că intenționează să vă cumpere mașina de cusut, dar numai împreună cu perechea ei, pe care o puteți achiziționa de la o persoană ale cărei date vi le pot furniza chiar ei, în realitate fiind un complice.
În consecință, falșii colecționari oferă numărul de telefon al persoanei care își vinde mașina de cusut, la prețuri cuprinse între 2.000 - 3.000 de euro. Astfel, victima plătește bani grei pe un obiect inutil, pentru că de aici încolo, „colecționarul” nu va mai răspunde la telefon, pentru a cumpăra cele două mașini de cusut”, mai spun polițiștii din Sălaj. 

Niciun comentariu: