Radio Bunelu

Comunicarea, piatra de temelie a fiecarei relatii


Comunicarea este extrem de importanta in orice relatie, o stim cu totii. E de altfel sfatul pe care orice expert in relatii ni l-ar da. Cel de a lucra in permanenta la acest aspect al vietii de cuplu, de a nu lasa rutina sa ne instraineze, de a fi mereu la curent cu ceea ce se intampla in viata, mintea si sufletul partenerilor.
Sigur, ne dorim sa putem discuta, sa ne deschidem in fata celor de langa noi si ei sa se deschida la randul lor, sa avem parte de comunicare sincera si constructiva care sa ne apropie si mai mult unul de altul si sa ne indrume pe calea cea buna de fiecare data cand apare o problema. Sfaturile specialistilor se opresc aici insa, lasandu-ne noua sarcina de a descoperi care sunt cele mai bune cai de comunicare pentru noi, o sarcina grea ce-i drept, dar nu imposibila.
Si e greu in primul rand pentru ca nu e niciodata indeajuns doar sa discuti cu partenerul. Cel mai important este sa incerci sa stapanesti cat mai bine aceasta arta, a discutiei dar in acelasi timp si capacitatea de a trimite si receptiona mesaje. Aceasta este calea cea mai buna si adevarata cheie a comunicarii. „Am inteles ca vrei sa…” sau „Inteleg ca vrei sa spui ca…” sunt doua fraze importante care au stransa legatura cu felul in care percepem mesajul partenerului. Sigur, folosindu-le, il atentionezi in primul rand ca ai receptionat ce avea el de spus si ii oferi in acelasi timp oportunitatea de a-si resublinia ideea si de a-si comunica sentimentele si dorintele mai usor. Stiind ca il asculti, ca esti receptiva, el se va deschide mai usor si comunicarea va deveni naturala. Asta insa, pana in momentul in care ceea ce tu receptionezi nu este deloc ceea ce avea de comunicat partenerul. Se intampla foarte des acest lucru, cazuri in care cearta poate degenera. Un astfel de scenariu urmeaza unei neintelegeri, unei receptionari eronate a mesajului care poate fi primit ca insulta sau jignire si de aici incepe iadul.
Nu putem oferi sfaturi concrete care sa resolve problemele de comunicare ale oricarui cuplu dar putem oferi cateva sfaturi generale si universal valabile, care te vor ajuta sa alegi calea cea buna din acest punct de vedere:
1.Aminteste-ti in permanenta ca tu si partenerul tau nu sunteti una si aceeasi persoana. Si nici nu veti fi vreodata. Prin urmare, vor fi nenumarate ocazii, cu precadere la inceput de relatie, cand va veti confrunta cu neintelegeri datorate receptionarii gresite a mesajelor. Inainte de a trage cea mai proasta concluzie si de a degenera o neintelegere intr-o cearta in toata regula, gandeste-te ca partenerul nu isi doreste sa te raneasca sau sa te supere ci pur si simplu are de comunicat ceva, simplu pentru el dar inteles gresit de tine. Nu trage concluzii inainte de a cere explicatii. Si nici nu formula acuze sau chiar judecati. Cele mai usoare certuri sunt cele pe care nu trebuie sa le porti.
2.Da dovada de intelegere si empatie. Pune-te in locul partenerului de fiecare data cand ai ceva de reprosat sau sunt neintelegeri la mijloc. Incearca sa intelegi ce anume simte el, de ce simte asa, ce anume vrea sa spuna si care sunt motivele. Odata ce ai receptionat mesajele corect, poti sa le contrazici intr-o maniera normala, simpla, neagresiva. Cu conditia ca partenerul sa accepte si el faptul ca nu are intotdeauna dreptate si ca nu e o fiinta perfecta. Niciodata nu vei gasi doi oameni care sa gandeasca absolut la fel si sa fie de acord in orice privinta. Intelege aceste lucruri si vei avea parte de o comunicare adevarata in cadrul relatiei tale.
http://dindragoste.unica.ro

Un comentariu:

Unknown spunea...

Îmi pare rău că am pus acest lucru pe internet, dar nu am de ales decât să-mi țin promisiunea față de Dr. ODION, puternicul jucător de vrăji de dragoste care m-a ajutat să-l aduc înapoi pe fostul meu soț care era deja departe de 2 săptămâni fără să-mi ia rămas bun de la mine, a fost o experiență atât de dureroasă pentru mine pentru că el a fost prima mea iubire și viața mea se învârte în jurul lui, dar când m-a părăsit pentru o altă doamnă, am împărtășit lacrimile și încercam tot ce puteam să uit de el, dar în adâncul inimii mele a fost atât de cauza imposibilă l-am iubit atât de mult în ciuda durerii în care eram. Într-o seară credincioasă, am citit un comentariu despre dr. ODION, puternicul turnător de vrăji care poate ajuta la recuperarea unui fost iubit sau la reunirea unei case sparte și multe altele, la început a fost ca o glumă, pentru că nu am crezut niciodată în vrăjeală până când dr. ODION nu dovedește el însuși pentru mine, aducându-l pe soțul meu acasă după două zile de vrajă de dragoste asupra soțului meu. toate mulțumiri doctorului ODION pentru că m-au făcut din nou o femeie completă și mi-am adus înapoi amantul pierdut, voi continua să împărtășesc acest lucru căruia i-ar putea interesa să stabilim toată viața conjugală acolo în loc să ne împărtășim lacrimile sau să trecem prin întreruperea inimii. ODION pe e-mailul său de contact care este mai jos (drodion60@yandex.com) trebuie doar să-l contactați și să vedeți ce poate face. De asemenea, puteți suna și WhatsApp prin numărul său +2349060503921 noroc pentru cine a dat vreodată acest proces