Radio Bunelu

Skatepark, în Pasul Vâlcan



Vara acestui an ar putea aduce o nouã investitie în statiunea montanã Pasul Vâlcan. Pasionatii de skateboarding ar putea avea la dispozitie un skatepark chiar în inima muntilor.
Existã o initiativã privatã în acest sens, iar autoritãtile locale de la Vulcan urmeazã sã punã la dispozitie suprafetele de teren pe care urmeazã a fi realizat acest parc tematic pentru pasionatii de skateboard.


“Avem o solicitare privind realizarea unui skatepark în Pasul Vâlcan, o solicitare foarte curajoasã. Am identificat o zonã unde s-ar putea desfãsura aceastã activitate. sperãm ca pânã în luna august, când va fi cupa mondialã de longboard sã se finalizeze si acest parc”,  a declarat Cristian Merisanu, viceprimarul municipiului Vulcan. În statiunea montanã din Vulcan va avea loc, în aceastã varã, si cupa mondialã de longboard. Prin acest mod, autoritãtile locale din Vulcan cautã sã promoveze potentialul zonei si în afara sezonului de iarnã.


“Încercãm sã dezvoltãm statiunea montanã si pe perioada verii. Avem marele avantaj cã a fost asfaltat si drumul pânã la granita cu Gorjul. Avem sperante cã si cei din Gorj se vor tine de cuvânt si vor asfalta si partea lor de drum, astfel încât sã se poatã face tranzit prin Pasul Vâlcan, dar noi pentru bucãtica noastrã încercãm sã facm cât mai multe activitãti. O sã avem si maraton, biciclete si acest parc pe care vrem sã îl dezvoltãm. În august avem acea actiune de comemorare a eroilor care si-au pierdut viata în Primul Rãzboi Mondial si ne gândim si la alte activitãti”,  a mai spus sursa citatã.


Pe perioada verii, statiunea montanã gãzduieste competitii sportive sub genericul “Castelul din Carpati”. Pasul Vâlcan a fost inclus în circuitul mondial de longboard. Vara trecutã, în statiunea montanã a avut loc prima competitie de acest gen. La acel moment, edilii si-au propus sã includã statiunea în circuitul mondial de longboard.


“IDF – International Downhill Federation prezintã calendarul 2018 al Turului Cupei Mondiale, care va include faimosul traseu din PASUL VULCAN. Transylvania Downhill va deschide sezonul #IDF în Europa cu o etapã mondialã de calificãri între 6 si 8 Iulie 2018, în statiunea Pasul Vulcan din Muntii Vâlcan”, aratã DevaStation Longboard Crew.


Pasul Vâlcan a fost gazda unei astfel de competitii în luna august a anului trecut. Longboarderii au coborât pe drumul din Pasul Vâlcan, acesta pretându-se unor astfel de competitii datoritã gradului de inclinatie. Evenimentul a fost organizat de DEVAstation Longboard Crew si Asociatia A.C.T.I.V. Hunedoara, în parteneriat cu Primãria municipiului Vulcan si Consiliul Judetean Hunedoara. În urma acestui demers, municipiul Vulcan se alãturã celor 12 locatii mondiale unde se organizeazã astfel de evenimente.
Monika BACIU


Sursa: http://cronicavj.ro/wp/?p=71081

Niciun comentariu: