Radio Bunelu

Un cioban de 100 de ani îşi joacă rolul vieţii într-o reclamă. Ştefan Gros este cel mai vârstnic angajat cu carte de muncă


Baciul Ştefan Gros, cel mai vârstnic salariat din România, a devenit actor într-o reclamă, alături de vedeta de televiziune Cabral. Un lanţ de magazine l-a ales pe Ştefan Gros (100 de ani), cel mai vârstnic salariat din România,  personaj într-o reclamă de televiziune. 

Baciul Ştefan a renunţat pentru o scurtă perioadă la îndeletnicirea sa de-o viaţă, pentru a apărea alături de vedeta tv Cabral, într-un spot tv, în care îşi prezintă, cu naturaleţe, chiar „rolul vieţii”. Ştefan Gros a împlinit 100 de ani şi nu are planuri de ieşit la pensie. Ciobanul din Hunedoara păstoreşte o turmă de oi, în Valea Jiului şi munceşte ca în tinereţe. „Nu mă doare nimic. Mănânc orice, dorm toată noaptea. Mai beau, din când în când, şi câte un pahar de vin.

 La etatea mea, eu zic că îi bine. Picioarele nu mă dor, doar pasul s-o mai înmuiat”, relata Ştefan Gros, angajat cu carte de muncă la stâna din Straja. Anul trecut a fost recompensat de autorităţile din judeţul Hunedoara cu o diplomă de excelenţă, fiind considerat „un model de putere de muncă, de caracter şi un exemplu pentru comunitate”. În decembrie 2017, la împlinirea vârstei centenarului, ciobanul cu carte de muncă a fost recompensat cu câteva săptămâni de concediu.



Ştefan Gros locuieşte în satul Vâlcelele Bune de pe Valea Streiului şi se ocupă cu păstoritul de peste 80 de ani. A povestit că de-a lungul vieţii sale a trăit o mulţime de experienţe ieşite din comun. Turmele pe care le-a avut în grijă şi cu care a cutreierat munţii i-au fost atacate deseori de animale sălbatice, iar o dată s-a luptat cu un urs care luase o oaie din stână. 

A fost la un pas de moarte, după ce animalul sălbatic l-a apucat şi l-a aruncat prin cetina unui brad, însă câinii săi i-au sărit în ajutor şi au alungat ursul. „Numai de dragul oilor mi-a lungit Dumnezeu anii de viaţă. Nu mă simt deloc bătrân”, relata ciobanul, care din 2008 este angajat cu carte de muncă şi, tot de atunci, deţine „titlul” de cel mai vârstnic salariat.

Citeste mai mult: adev.ro/p33wjb

Niciun comentariu: