Radio Bunelu

Bătaie de joc faţă de minerii morţi în ultimele luni în România

Potrivit unui comunicat de presă, comunitatea tematică Energie a Platformei România 100 constată lipsa totală de respect și empatie arătată de Iulian Iancu, președintele comisiei pentru Industrii și Servicii, pentru minerii care și-au pierdut viața în subteran și pentru familiile acestora.
Într-o interventie din cadrul audierilor viitorului ministru al Energiei, răspunzând deputatului USR Cristina Prună, deputatul Iancu a lasat să se înțeleagă că în România nu au avut loc în ultimele luni accidente miniere soldate cu pierderi de vieți omenești:
”Să nu folosim termeni atât de gravi și de generali precum au fost foarte multe decese în ultimele trei luni în sectorul minier. Poate ne spuneți câte și unde că… sau în ce țară, poate în sectorul minier în general, în lume”, a afirmat Iancu.
„În România în ultimele 6 luni au avut loc 5 decese ale minerilor în subteran.
Îi recomandăm domnului Iulian Iancu să își ceară scuze de urgență familiilor îndoliate ale românilor care au murit în accidente miniere în ultimele luni și să ia toate măsurile necesare, în comisia parlamentară pe care o conduce, ca siguranța minerilor să fie o prioritate a guvernului și coaliției PSD-ALDE”, potrivit unui comunicat al Platformei România 100.

Niciun comentariu: