Radio Bunelu

Contract semnat după aproape doi ani. Vor dispărea bărăcile de la Iscroni


Mai mult de 10 ani a fost nevoie pentru ca proiectul blocului de locuințe sociale de la Aninoasa să prindă formă. Alți aproape doi ani au fost necesari pentru îndpelinirea formalităților. Este vorba de proiect, licitații, desemnare executant. Într-un final, contractul a fost semnat.

Visul aninosean: blocul de locuințe sociale

La Aninoasa totul se face încet. După ce a scăpat de faliment, cu sprijinul Guvernului, administrația locală poate visa la proiecte. Unele mai vechi de trei mandate.
Primarul orașului Aninoasa, Nicolae Dunca, a anunțat că a semnat contractul pentru blocul de locuințe sociale. Momentul reprezintă ”încă o realizare„.
”Azi am semnat contractul în urma licitației pentru blocul cu 60 apartamente din strada Vulculești. Încă o nouă realizare pentru orașul Aninoasa”, scrie primarul, pe pagina sa de Facebook.
Investiția despre care vorbește primarul ar fi trebuit realizată de mult timp. Prima dată s-a vorbit despre acest bloc prin anii 2007-2008.
În 2015, la Aninoasa au ajuns și primii bani. Nu vorbim despre cei cheltuiți, de mult timp, pe studiul de fezabilitate. Numai că administrația locală a tot întocmit documentația pentru licitație. Cum nu a reușit să finalizeze la timp, Guvernul a retras, la final de an, banii. Mai mult, vechiul studiu de fezabilitate a trebuit reactualizat.

Investiția totală este estimată la peste 13 milioane de lei.

Odată cu finalizarea blocului destinat celor care locuiesc în bărăcile de la Iscroni, terenul respectiv va putea fi folosit pentru atragerea de investitori. Terenul s-a aflat în vizorul celor de la METRO. Dar investitorul a plecat. Primăria nu avea unde să mute asistații sociali, votanți fideli la fiecare ciclu electoral.
Acum conducerea primăriei se gândește că odată cu finalizarea blocului terenul, care urmează a fi ecologizat, să fie din nou atractiv pentru investitori.

Niciun comentariu: