Radio Bunelu

Minele Livezeni și Vulcan ar putea fi salvate. Ministrul Energiei dă garanții că nu se mai închide nicio mină


Ministrul Energiei, Toma Petcu, dă garanții că nu se mai închide nicio mină din Valea Jiului, în afara celor deja cuprinse în program. Vrea însă revitalizarea activității miniere prin investiții “importante”, mai ales în schimbarea tehnologiei de extracție, fără să spună încă care va fi resursa financiară de finanțare.
Ministrul Energiei,Toma Petcu, a menționat că a fost întocmit un plan de reorganizare și revitalizare a mineritului în Valea Jiului și la Mintia și Paroșeni.
“Ne-am axat în această perioadă și am reușit împreună cu domnul secretar de stat Vișan să punem pe masa premierului un plan de reorganizare și revitalizare a activității de minerit în Valea Jiului, dar și în zona de producție pentru Mintia și Paroșeni. (…) În afară de ceea s-a stabilit prin programul de închidere, nu stabilim să închidem nicio mină, ba din contră, printr-un program pe care l-a scris dl. Vișan (n.r. secretarul de stat Doru Vișan) împreună cu toată echipa de specialiști de la Ministerul Energiei, dar și specialiști de la INSEMEX și Universitatea din Petroșani, dorim să revitalizăm această activitate minieră, printr-o investiție foarte importantă în zona de minerit și mai ales în schimbarea tehnologiei de extracție”, a declarat Petcu, citat de Agerpres.
De precizat că investițiile sunt făcute din banii interni ai Complexului Energetic Hunedoara, fără ajutor guvernamental. Din cauză că resursele financiare sunt insuficiente, în ultimii ani investițiile în mineritul Văii Jiului au fost inexistente
Carmen COSMAN – PREDA

Niciun comentariu: