Radio Bunelu

Din ianuarie, banii româneşti se schimbă. Primul lot este cel al monedelor de 10 bani

100 lei
Din ianuarie 2018, banii din România se schimbă. După ce a fost modificată stema României prin decret prezidenţial este obligatoriu ca şi monedele şi bancnotele din România să fie inscripţionate cu noua stemă. După cum ne-a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, primul lot va conţine doar monede de 10 bani şi va intra în circuitul monetar din luna ianuarie 2018. În afara stemei de pe reversul monedei nu se schimbă niciun alt element grafic.


În conformitate cu prevederile art. 14 și art. 17 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României și cu prevederile Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării.
Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de "1 ianuarie 2018".
Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație.
Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare. Bancnotele și monedele cu noua stemă a țării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație.

Niciun comentariu: