Radio Bunelu

CEH face disponibilizãri pânã în 18 decembrie



Aproape 500 de oameni trebuie sã plece de la minele considerate viabile, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Ultima lor zi de lucru va fi 18 decembrie si responsabilii din cadrul Complexului Energetic spun cã asteaptã aprobãrile pentru cã au renotificat  Comisia Europeanã, cerând revizuirea cifrei si a conditiilor de disponibilizare.
„Vor fi disponibilizãri 100%, la finalul acestui an. Nu am stabilit încã criteriile. S-a mers pentru disponibilizarea a 1.086 de persoane, în douã etape, dar o etapã va avea finalizarea preavizelor în 18 decembrie, iar cealaltã în 31 decembrie. În momentul în care apare aprobarea renotificãrii de la UE, o sã revenim la programul de  disponibilizare si o sã rãmânã cele 496 de persoane, în 18 decembrie – ultima zi de serviciu”, a spus Viorel Stancu, directorul general al CEH.
Complexul Energetic îsi restrânge, la rândul sãu, activitatea de productie si minele merg, pe rând, spre închidere, lucru deja parafat cu responsabilii europeni, pentru urmãtorii 10 ani. Cei care pleacã, însã, din sistem, nu pleacã cu mâna goalã. Sindicatele si administratia au negociat suma compensatorie ce va fi acordatã minerilor disponibilizati. Este vorba despre 37.200 lei brut, la fel ca la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului.
Diana Mitrache


Sursa:http://cronicavj.ro/wp/?p=66361

Niciun comentariu: