Radio Bunelu

Norvegia, „raiul” terestru: Statul răpește copii, „Biserica” îi cunună pe homosexuali

În plin scandal al răpirii de copii din familii norvegiene de către instituția care ar trebui să-i protejeze – Barnevernet – ieri, conducerea „bisericii” Protestante, confesiunea majoritară în Norvegia, a decis cu o majoritate zdrobitoare, de 115 la 88, să permită oficierea de „slujbe de cununie” pentru homosexuali.
O moțiune similară fusese respinsă de „sinod” în 2014, dar cu tenacitatea pe care deja i-o cunoaștem foarte bine, lobby-ul homosexual a continuat presiunea până când liderii cultului au cedat.
Astfel, Norvegia devine a treia țară la nivel mondial care permite oficierea unor astfel de „slujbe” în bisericile sale, după Suedia și Danemarca. Toate aceste țări scandinave au fost pioniere în legiferarea relațiilor de „familie” întemeiate pe diferite forme de uniune homosexuală, Danemarca fiind prima țară din istorie care a legalizat „uniunile civile” pentru homosexuali în 1989.
Hotărârea „Bisericii” protestante nu este surprinzătoare având în vederea apostazia și secularizarea aproape completă a acestor societăți nordice, privite de unii, inclusiv în România, ca un fel de „rai terestru”, așa cum alții ridicau în slăvi altădată „raiul comunist” din Uniunea Sovietică.

Niciun comentariu: