Radio Bunelu

Sorin Cigher: Mai avem așteptări ?

stampila-votare
O dată la patru ani ne punem arhicunoscuta întrebare a personajului din comedia lui Caragiale: „Eu cu cine votez?” Discutăm, ne frământăm în jurul întrebării: cine ne va reprezenta în parlament?, însă răspunsul e simplu: aceia pe care îi merităm, cei care sunt exact ca noi!
Avem senzația că dăm o pagina nouă: promisiunile sunt proaspete, unii politicieni abia au pășit pe scena politică, unii pe ușa din stânga, alții din dreapta, dar ce omitem este faptul că ambele uși sunt deschise de aceeași mână…
Alegem pe cine vom critica mai târziu. Îi alegem pe cei care vor promova legi pe care tot noi le vom combate, ieșind în stradă. Alegem pe cei pe care tot noi îi vom condamna când îi vom vedea în duba poliției mergând spre DNA. Așa e omul. Vom fi entuziasmați dacă vor ieși „ai noștri”, dar ne va trece repede fiindcă patru ani s-ar putea să nu mai dăm de ei. Unii, desigur, vor rămâne aceeași oameni sinceri, simpli și interesați să nu țină umbră pământului degeaba.
Îi alegem pe cei care promit că ne va fi bine, îi credem și punem ștampila, fiind convinși că așa va fi, însă, după șase luni, dacă ar trebui să punem ștampila iar, sigur nu am face-o, ci am găsi pe altcineva, care știe să promită mai mult și să mintă mai frumos.
Alegem pe cei care nu au nimic cu politica și nici cu realitatea de pe teren. Oameni influențabili care vor face legi împotriva familiei, a valorilor morale, împotriva educației curate și stabile. Alegem neprofesioniști și asteptăm să lucreze profesional. Alegem influențați de cercurile de prieteni. Alegem fără să anticipăm efectele. Pe „ai noștri” doar ca să nu fie „ai lor”.
Avem dreptul democratic să alegem. Trebuie să o facem ca o obligație civică. Nu refuzați participarea ca apoi să apelați la acuzații tardive.
Mi-aș dori să fiu călăuzit de Dumnezeu, să-i disting pe cei care au principii sănătoase. Vreau să pun ștampila pe cei care cred în valorile familiei. Sunt convins că îi voi alege doar pe cei care au dovedit prin fapte vorbele. Într-un cuvânt, voi pune ștampila pe cei care au frică de Dumnezeu.
Cu toate acestea, vom alege oameni. Adică, ființe imperfecte, oameni care ne vor dezamăgi într-o zi. Să ne rugăm pentru ei mai mult decât să-i criticăm, iar încrederea să ne rămână, asemenea poetului Nicolae Moldoveanu, în Domnul: „Te-aleg mereu, te-aleg mereu,/ Isus, Mântuitorul meu/ Te-aleg mereu, te-aleg mereu!” Înainte de a merge la vot, asigură-te că L-ai ales pe El întâi.
El nu te va dezamăgi niciodată!
Sorin Cigher
https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/12/05/sorin-cigher-mai-avem-asteptari/

Niciun comentariu: