Radio Bunelu

Papa Francisc: Biserica ar trebui sa ceara iertare homosexualilor pentru modul in care i-a tratat

Daniel, 8:23 – La sfârşitul stăpânirii lor, când păcătoşii vor fi umplut măsura nelegiuirilor, se va ridica un împărat fără ruşine şi viclean.
Apocalipsa, 13:2b – Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie şi o stăpânire mare…
se pregateste calea….
Pope Francis Foto www.the-star.co.ke
Papa Francisc a spus ca Biserica Romano-Catolica si crestinii ar trebui sa ceara iertare homosexualilor pentru modul in care i-au tratat, transmite Reuters.

Vorbind reporterilor la bordul avionului ce il ducea inapoi la Roma din Armenia, el a spus si ca Biserica ar trebui sa ceara iertare si pentru modul cum a tratat femeile, pentru ca a fost oarba la exploatarea copiilor si pentru “binecuvantarea atat de multor arme” in trecut.Intr-o conversatie libera lunga de o ora, traditionala in calatoriile sale internationale, Suveranul Pontif a fost intrebat daca este de acord cu recentele ale unui cardinal german, ca Biserica ar trebui sa-si ceara iertare homosexualilor.Papa Francisc a parut trist cand reporterul l-a intrebat daca aceste scuze nu ar trebui cerute mai repede din cauza uciderii a 49 de persoane intr-un club gay din Orlando, noteaza Reuters.El a amintit invatamintele Bisericii ca homosexualii „nu ar trebui discriminati. Ei ar trebui respectati, ajutati duhovniceste.”
Papa a adaugat: „Cred ca Biserica nu numai ca ar trebui sa sa-si ceara scuze… unei persoane gay pe care a jignit-o, dar ar trebui si sa-si ceara scuze saracilor, femeilor care au fost exploatate, copiilor care au fost exploatati (fortati sa munceasca). Trebuie sa ceara iertare pentru ca a binecuvantat atat de multe arme”.

Niciun comentariu: