Radio Bunelu

Sunet de Trambita peste Europa - Ioan Peia

Biserica Agape Timisoara Photo credit Biserica Agape Timisoara(CCT)
Conferinta intercofesionala la nivel Continental in Timisoara 31 august – 4 septembrie la Biserica Carismatica Agape
In contextul vremurilor din urma si a marilor framantari care a cuprins omenirea intreaga in ultimul an si jumatate, doi ani de zile, care prefigureaza intoarcerea, venirea iminenta a Domnului Isus Hristos, acest sunet de trambita peste Europa, in limba engleza ‘European Trumpet Call’, are ca rol rostirea unei semnal de alarma, de chemare, de strangerea laolalta a trupului Domnului Isus Hristos, pentru ca sa stea in spartura pentru continentul nostru, pentru vremurile care le traim.
In Ezechiel este scris si Dumnezeu spune: Caut un om care sa stea in spartura, ca nu cumva la venirea Mea sa lovesc tara. Sa stea prin rugaciune, prin lupta spirituala. Ideea este ca aceasta intelegere, ca trebuie sa se faca aceasta chemare, nu este noua si nu este cauzata de evenimentele tragice si tulburatoare care se intampla, aceste clatinari ale intregii lumi in domeniul politic, economic, social, religios. Ci, este o pregatire pe care Domnul a facut-o prin Duhul Sau, prin trupul bisericii, in continentul nostru, de multi ani de zile. Domnul prefigura astfel de momente si chema poporul Sau sa fie pregatit sa se roage si sa mijloceasca pentru vremurile care traim.
https://rodiagnusdei.wordpress.com

ANUL 2016 ADUCE O NOUĂ TAXĂ PENTRU CETĂŢENII VĂII JIULUI: TAXA PE GUNOI

gunoieri (1)
 Începând cu anul 2016, cetăţenii dar şi agenţii economici din Valea Jiului vor trebui să achite o taxă pentru deşeuri, în baza căreia operatorul noului serviciu de colectare şi depozitare a deşeurilor înfiinţat la nivel judeţean va presta această categorie de servicii.
davidDecizia a fost luată astăzi, în urma întâlnirii de la Petroşani dintre reprezentanţii autorităţilor publice locale şi judeţene. „Am avut o întâlnire de lucru iar pe ordinea de zi prima problemă a fost aceea ca primarii să aleagă pentru practicarea unui tarif sau încasarea unei taxe de la populaţie, în ceea ce priveşte serviciul integrat de colectare şi depozitare a deşeurilor. Au exista două variante: fie operatorul să se ocupe cu încasarea direct de la populaţie a contravalorii serviciului de colectare a gunoiului, fie ca aceste taxe să fie colectate prin serviciile fiscale ale primăriilor, urmând a fi plătite de către acestea operatorului. Primarii au fost de acord pentru varianta în care contravaloarea să fie plătită ca o taxă, adică omul merge la primărie, plăteşte taxa, iar operatorul de gunoi va factura către primărie trimestrial serviciile prestate”, a declarat Adrian David, vicepreşedintele CJH.
http://www.avantulliber.ro/

A MODIFICAT CUTREMURUL DIN NEPAL ÎNĂLȚIMEA EVERESTULUI?

Cutremurul care a devastat, sâmbătă, Nepalul ar fi putut modifica înălțimea Everestului. O echipa de geologi de la US Geological Survey (USGS) cercetează acest aspect, însă date oficiale vor apărea abia peste 11 zile.
Potrivit datelor seismologice preliminare, pământul pe care se află capitala Kathmandu s-ar fi deplasat cu aproximativ trei metri spre sud-vest, a declarat James Jackson, un expert în tectonică de la Universitatea Cambridge. Jackson a declarat pentru National Geographic că există, cu siguranță, diferențe legate de masivul Everest, atât pe verticală, cât și pe orizontală, dar că acestea sunt, în total, de maximum 10 centimetri.
Analiza lui Jackson este similară cu cea efectuată de către Sandy Steacy, decanul Facultăţii de Ştiinţe Fizice de la Universitatea din Adelaide, care se bazează, în afirmațiile sale, pe ”mutarea” capitalei nepaleze. Cu toate acestea, Steacy afirmă că modificarea e de câțiva milimetri.
”Principala alunecare a avut loc la vest de Everest. Muntele nu se află direct deasupra planului faliei. În plus, scufundarea faliei este foarte puţin profundă. Trei metri în plan orizontal nu înseamnă mare lucru pe verticală”, a subliniat Steacy, conform AFP.
Ian Main, un profesor de seismologie la Universitatea din Edinburgh, este și el de părere că a avut loc o ”mică” schimbare în înălţime, dar că este prea devreme să fie precizată.
”Vom afla în curând dacă a avut loc vreo modificare a înălţimii care poate să fie detectată”, după analizarea unor date culese prin satelit înainte şi după cutremur, a precizat Main.
Însă procesul este anevoios, astfel că rezultatele vor fi anunțate, în viziunea cea mai optimistă, peste 11 zile.
Pe de altă parte însă, geologii spun că, dacă zăpada și gheața care acoperă vârful au fost dislocate în cadrul unei avalanșe, atunci se poate vorbi într-adevăr, de o modificare a altitudinii pe care o știam, pentru că măsurătorile internaționale cu privire la înălțime munților iau în calcul și stratul de zăpadă.
http://www.emunte.ro/

Ce boli poți trata cu SÂMBURI

samburi
Sâmburii pe care mulți dintre noi îi aruncă la gunoi au proprietăți remarcabile pentru sănătatea noastră. Iată care sunt cei mai sănătoși pe care îi poți mânca și ce poți trata cu ei:

Sâmburii de gutuie calmează tusea

Știi deja cât de sănătoase sunt gutuile. Iar dacă din coji și cotoare poți face o peltea delicioasă, află că nimic nu se pierde drin fructul delicios. Sâmburii de gutuie sunt foarte buni pentru calmarea tusei. Ca tratament trebuie să infuzezi o linguriță de sâmburi de gutui uscați în 250 ml de apă clocotită. Consumă ceaiul atunci când ai un puseu de tuse sau când vrei să tratezi o tuse de care nu mai scapi. Poți împărți cana de ceai în 3 cești pe zi. Îl poți îndulci cu un pic de miere.

Sâmburii de rodie îți protejează pielea

Rodia este compusă din sute de sâmburi ”îmbrăcați” în pulpa fructului. Acea pulpă de pe sâmburi are proprietăți uimitoare: protejează pielea de radicalii liberi, cei responsabili de îmbătrânirea timpurie, pielea uscată și lipsită de strălucire. Un pahar de suc proaspăt de rodie băut pe zi, timp de două săptămâni, îmbunătățește vizibil aspectul pielii tale.

Sâmburii de lămâie te scapă de viermii intestinali

Tratamentul cu sâmburi de lămâie împotriva viermilor intestinali este eficient și durează în jur de 5-6 zile. Ai nevoie de 10-12 sâmburi de lămâie, pe care îi zdrobești și îi lași într-o cană cu ceai de mentă fierbinte și o linguriță de alcool (vodkă sau rom). Ia o linguriță de sâmburi cu miere în fiecare dimineață, pe stomacul gol, ca să scapi de viermii intestinali.

Sâmburii de măsline, buni pentru digestie

Dacă mănânci măslinele cu tot cu sâmburi, află că aceștia reglează tractul digestiv. Dacă îi macini, poți face măști faciale sau corporale, pulberea fiind bună pentru detoxificarea pielii, revitalizarea ei și pentru eliminarea impurităților.

Sâmburii de struguri au grijă de inima ta


Ai mare grijă când mesteci boabe de struguri care au și sâmburi, dar nu-i înlătura, ci înghite-i cu totul. Sâmburii de struguri ajută la vindecarea infecțiilor respiratorii și a hepatitei, scad colesterolul și îți protejează sistemul cardiovascular. Uleiul din sâmburi de struguri este foarte sănătos, fiind bogat în vitaminele E și F, dar și în numeroase minerale. Sâmburii de struguri mai au și proprietăți anti-îmbătrânire.
http://www.avantaje.ro/

Este Iisus Dumnezeu? A pretins vreodată Iisus că este Dumnezeu?


Întrebare: Este Iisus Dumnezeu? A pretins vreodată Iisus că este Dumnezeu?

Răspuns: 
Iisus nu a fost surprins niciodată în Biblie spunând exact “ Eu sunt Dumnezeu.” Aceasta nu înseamnă totuşi că El nu a pretins că este Dumnezeu. Iată de exemplu cuvintele lui Iisus din Evanghelia după Ioan 10:30: “Eu şi Tatăl una suntem.” La prima vedere, asta nu pare a fi o revendicare de a fi Dumnezeu. Totuşi, examinaţi care a fost reacţia evreilor la cuvintele lui Iisus: “Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru că eşti o hulă, şi pentru că Tu, care eşti un om, Te faci Dumnezeu” (Ioan 10:33). Evreii înţeleseseră faptul că Iisus declarase că El este Dumnezeu. În versetele următoare, Iisus nu şi-a retras niciodată vorbele prin a le spune evreilor că El nu ar fi Dumnezeu. Aceasta indică faptul că Iisus a spus adevărul cu privire la aceea ca El era Dumnezeu, declarând “Eu şi Tatăl una suntem” (Ioan 10:30). Ioan 8:58 este un al exemplu în acest sens. Iisus a spus: “Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu”. Din nou, ca răspuns, evreii au ridicat pietrele pentru a-L omori cu ele (Ioan 8:59). De ce ar fi vrut evreii să Îl omoare cu pietre pe Iisus dacă El nu ar fi spus ceva despre care ei să fi crezut că este blasfemiator, în cazul acesta, să pretindă că este Dumnezeu?

Ioan 1:1 spune: “Cuvântul era Dumnezeu”. Ioan 1:14 spune: “Cuvântul S-a făcut trup.” Aceasta indică foarte clar că Iisus este Dumnezeu întrupat. Faptele Apostolilor 20:28 ne spun: "...păstoriţi Biserica Domnului, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." Cine a câştigat Biserica cu sângele Său? Iisus Hristos. Dar Faptele Apostolilor 20:28 declară că Dumnezeu a câştigat Biserica cu sângele Său. Prin urmare, Iisus este Dumnezeu!

Toma, ucenicul lui Iisus, I S-a adresat astfel: “Domnul meu şi Dumnezeul meu” (Ioan 20:28). Iisus nu l-a corectat pe Toma în nici un fel. Tit 2:13 ne încurajează să aşteptăm venirea Dumnezeului şi Mântuitorului nostru – Iisus Hristos (vezi si 2 Petru 1:1). În Evrei 1:8, Tatăl declară despre Iisus: "pe când Fiului I-a zis: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate."

În Apocalipsa, un înger l-a învăţat pe apostolul Ioan să se închine numai lui Dumnezeu (Apocalipsa 19:10). În mai multe locuri din Scriptură Iisus primeşte închinare (Matei 2:11; 14:33; 28:9,17; Luca 24:52; Ioan 9:38). El nu a interzis niciodată oamenilor să I se închine. Dacă Iisus nu ar fi fost Dumnezeu, El le-ar fi spus oamenilor să nu I se închine, după cum a făcut îngerul din Apocalipsa. Există şi multe alte versete şi pasaje din Scriptură care argumentează dumnezeirea lui Iisus.

Cel mai important motiv pentru care Iisus trebuie să fie Dumnezeu este că dacă nu ar fi Dumnezeu, atunci moartea Sa nu ar fi fost suficientă pentru plata păcatelor întregii lumi (1 Ioan 2:2). Numai Dumnezeu putea plăti o astfel de pedeapsă infinită. Numai Dumnezeu ar putea lua păcatele lumii (2 Corinteni 5:21), numai El ar putea muri, şi apoi învia – demonstrând astfel biruinţa Sa asupra păcatului şi a morţii.

http://www.gotquestions.org/

Oficiali europeni și americani: Europa trebuie să fie pregătită de război

Mai mulți europarlamentari dar și un reprezentant de seamă al armatei americane avertizează că Europa se confruntă cu o amenințare reală din partea Rusiei. Între timp, locuitorii Ucrainei sunt zdrobiți de conflictul local, întreținut fidel de ruși.
Luna trecută, ambasadorul rus în Danemarca avertiza Copenhaga împotriva aderării la scutul antirachetă al NATO. „Cred că danezii nu înţeleg complet consecinţele dacă Danemarca se alătură scutului antirachetă iniţiat de americani. Dacă fac acest lucru, atunci vasele de război daneze vor fi vizate de rachete nucleare ruseşti“, a declarat, pe 21 martie, ambasadorul Mihail Vanin.
Recent însă, Rusia a decis să amplaseze rachete balistice Iskander în enclava Kalingrad, situată între Lituania și Polonia. În plus, rușii au demarat acțiuni de instalare a unor bombardiere în Crimeea. Acestea sunt doar câteva exemple care demonstrează perseverența Rusiei în politica externă agresivă, pe fondul căreia mai mulți eurodeputați au apreciat că „Europa trebuie să fie pregătită de un război“.

Niciun semn de domolire

„Rusia a devenit un adversar al Uniunii Europene, iar următoarele ţinte vor fi ţările baltice“, a declarat eurodeputatul eston Tunne Kelam. În acord cu Tunne Kelam este și directorul Centrului pentru Studii Europene Martens, Roland Freudenstein, care acuză Rusia că pune sub semnul întrebării valorile europene și că, în consecință, „trebuie să arătăm clar că suntem pregătiți de război“. Freudenstein este convins că „Occidentul trebuie să revină la politica de disuasiune“, incluzând aici și disuasiunea nucleară. „Preşedintele Vladimir Putin vrea să distrugă, cel puţin moral şi politic, cele două mari organizaţii euroatlantice: Uniunea Europeană şi NATO“, a apreciat Freudenstein.
România a luat poziție față de aceste afirmații prin vocea eurodeputatului Cristian Dan Preda, care a acuzat că „Vladimir Putin are o politică externă agresivă“ și a susținut că „majoritatea românilor cred că Putin va continua în acest mod până când va anexa Transnistria, după ocuparea teritoriilor din sudul Ucrainei“.

Nevoia de unitate

Afirmațiile acestea, făcute în cursul unei dezbateri organizae de Partidul Popular European, și-au găsit un ecou în avertizarea lansată sâmbăta trecută de comandantul armatei americane în Europa, Frederick „Ben“ Hodges. Acesta declara, într-un interviu acordat Daily Telegraph, că Alianţa Nord Atlantică trebuie să rămână unită în faţa agresiunii ruse.
„Nu este o presupunere“, a avertizat comandatul. „Există o amenințare rusă (…) Când vezi modul nesigur în care zboară avioanele ruse, fără transpondere, în apropierea avioanelor civile, acesta nu este un comportament profesional“, a adăugat el.
Locotenent-generalul Hodges a declarat că Rusia nu va risca un atac direct împotriva unei țări membre NATO, care ar comporta consecințe militare inevitabile din partea statelor membre (un atac asupra unui membru înseamnă un atac asupra tuturor). Însă, a spus Hodges, este foarte posibil ca Rusia să încerce să pună presiune pe membrii NATO de la granițele sale. În calitate de consumator major al produselor agricole est-europene, de exemplu, Rusia se bucură de o putere economică pe care ar vrea să o exploateze, concomitent cu exploatarea populației rusofone din țările baltice.
Apelul la unitate din partea locotenent-generalului american este cu atât mai semnificativ, cu cât țările de la granița cu Rusia comportă riscul de a-și schimba tabăra. Motivul ar putea fi o lipsă de încredere în intervenția SUA în cazul unui atac din partea Rusiei, este de părere Matthew Rojansky, directorul institutului Kennan de la Woodrow Wilson International Center for Scholars.
SUA trebuie să facă mai multe pentru a-şi asigura aliaţii din cadrul NATO de angajamentul său, inclusiv prin dislocarea unor trupe permanente în Europa de Est, precum şi prin mobilizări mai frecvente şi la scară largă, a declarat și Boris Zilberman, director adjunct al Fundaţiei pentru Apărarea Democraţiei.
România a propus crearea unor platforme de dialog pentru construirea încrederii, așa-numitele Security Trusts, care să poată crește condițiile de securitate dincolo de vecinătatea UE. Anunțul a fost făcut ieri de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, care a declarat și că este nevoie de construirea unei centuri de securitate în jurul Europei.

Între sărbătoare și doliu

Între timp, în Rusia, pregătirile pentru parada militară de 9 mai sunt în toi. Mii de soldați au fost mobilizați pentru evenimentul care sărbătorește victoria Aliaților împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.
În Ucraina, nici urmă de sărbătoare. Experții de sănătate avertizează, în schimb, că țara ar putea înregistra în curând prima epidemie de poliomielită din Europa ultimelor decenii. Dorit Nitzan, oficial în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, s-adeclarat „surprins că nu s-a întâmplat până acum“, amintind că „țările afectate de conflicte sau de crize financiare sunt cele care cad pradă epidemiilor de acest fel“.
http://semneletimpului.ro/international/oficiali-europeni-si-americani-europa-trebuie-sa-fie-pregatita-de-razboi.html

Vrei să ți se căsătorească copiii?

vrei să se casatoreasca copiii
Dacă îți dorești ca la vârsta potrivită, fiul sau fiica ta, să se căsătorească, nu să aleagă un stil de viață compromis, dorești un lucru tare bun. Dumnezeu să îți ajute la asta. Însă aș vrea să îți spun câteva cuvinte despre cum poți favoriza acest aspect. Ce poți face tu ca tată sau mamă, ca să influenţezi decizia lor spre o familie.
”By default”, fără să facem nimic special, ne convingem copiii să nu se căsătorească. Din păcate, puține familii îi fac pe copiii lor să își dorească un mariaj. Există și astfel de cazuri, multe, dar tot sunt puține, mult prea puține. Cele mai multe familii le demonstrează cu mare sârguință, că nu se merită să fii căsătorit și aici vorbesc mai ales de familiile creștinilor.
Mulți părinți aud tânguindu-se de alegerile în această privință ale copiilor lor. Unii se plâng că au ales homosexualitatea, alții că nu vor să se căsătorească și că trăiesc în concubinaj, alții că ”au luat”  pe cine nu trebuie, alții că au divorțat etc. Multe situații care rup inima părinților în acest sector. Zilele trecute o mamă a sunat disperată că a descoperit de curând homosexualitatea fiului său. Acum o lună un tată complet bulversat a sunat să spună că fiica sa nu vrea să se căsătorească, ci să trăiască în concubinaj cât merge, apoi când nu se mai poate, să schimbe bărbatul. Cazuri sunt foarte multe și variate, deși dorința părinților este și a fost curată, au vrut ca fiul sau fiica lor să ”o dea bine” în căsnicie.
Ce se întâmplă oare?
Unul din modurile în care transmitem informație e cel al exemplului, de fapt, este cel mai eficient mod de a învăța pe copii ceva. Ce le spunem noi, se prea poate să intre pe o ureche și să iasă pe cealaltă sau să fie respins pur și simplu. Ceea ce le arătăm prin viața noastră însă, e lege scrisă în inima lor. Cu alte cuvinte, dacă vrei să înveți pe fiul sau fiica ta despre cât de minunată e căsnicia, luptă să faci din căsnicia cu soțul sau soția ta, una minunată. Dacă nu faci asta și mai degrabă e ceartă, conflict, tachinare, lipsa de respect, neînțelegere, violență, părere de rău, comentarii acide, amărală atunci ghici ce? Exact asta va ști fiul sau fiica că e căsnicia. În consecință, fie va falimenta în viața de căsnicie, fie va alege multele alternative legale în zilele noastre.
Înțelegem noi că tot ce trăim în casă cu soțul sau soția, e lege scrisă pentru copiii noștri? Înțelegem că e absurd să ne așteptăm la relații fericite de căsătorie a copiilor, dacă noi nu ne respectăm și iubim? Înțelegem noi că putem să influenţăm căsnicia copiilor noștri, doar prin educarea faptică de până la căsătorie? Înțelegem că excepțiile de la această regulă sunt puține de tot? O ce bine ar fi să ne intre la cap asta.
Cineva spunea: Cel mai bun mod de a îi arăta iubirea copilului tău este să îi iubești și să-i respecți mama/tata. Mare adevăr în această frază. Dacă nu ne respectăm în căsnicie, dacă nu ne iubim, dacă nu ne sacrificăm cu drag unul pentru altul și pentru familie, nu putem spera că viața de familie a fiului sau fiicei noastre va fi roză. De fapt va fi chiar pe dos, va merge mai rău decât a noastră. Oh, cât de mult aș vrea să ne trezim cu toții din somnul acesta morbid.
Noi am vrea ca fiii sau fiicele noastre să gândească corect despre sex, dar nu le vorbim decât negativ și telegrafic despre el și nu ne facem datoria față de partener. Noi am vrea ca ei să fie fericiți în căsnicie, dar insultăm partenerul de viață, care e tatăl sau mama lor. Am vrea ca ei să lupte pentru familie, dar noi luptăm unul contra altuia. E logic ce facem? Credeți că e Dumnezeu responsabil să facă din familia copiilor noștri, una mai bună decât a noastră? Credeți că postul și rugăciunea în domeniul acesta au relevanță atâta vreme cât nu trăim corect? Îmi e teamă că nu. Cred că de fapt, trebuie să trăim exemplar pentru copiii noștri și atunci vor învăța ce e devotamentul, ce e loialitatea, ce e iubirea, sacrificiul, sexualitatea, munca și toate aspectele implicate în căsnicie.

........................................................................................................................................
http://www.filedinjurnal.ro/vrei-sa-ti-se-casatoreasca-copiii/

Cum sa Pierzi in Greutate si Sa-ti Purifici Organismul in 10 zile Consumand o Salata Uimitoare


Un articol de Cristian Iacov 

Salata ce urmeaza sa v-o prezint este extrem de eficienta, mai ales in cazul in care doriti sa pierdeti rapid in greutate si sa va detoxifiati organismul. Are in componenta sa ingrediente uimitoare, si va asigur ca dupa ce veti citi reteta veti merge repede acasa si veti incerca sa o preparati. 

Acest preparat are in componenta sa o planta oarecum uitata, insa este o planta cu beneficii extraordinare pentru organism, ea putand fi usor introdusa in lista alimentelor miraculoase, datorita faptului ca este un adevarat detoxifiant pentru organism.  

Este vorba despre Nap, un aliment care de regula este folosit in prepararea supelor dietetice, fiind un mare substitut pentru cartofi, insa poate fi consumat si in stare cruda, in cazul acesta proprietatiile napului fiind infinit mai bune. 

Salata are in componenta sa : napi, mere, portocale, lamaie si ulei de masline. 

De ce este atat de eficienta aceasta salata? 

Napul - contine potasiu, 100 de grame de nap proaspat contine 20% din necesarul zilnic de potasiu, 5 grame de proteine, 1-2 grame de fibre si contine, de asemenea, calciu, fier, vitamina C, vitamina B1 si B2 cat si acid folic. 

Acesta normalizeaza nivelul trigliceridelor si colesterolului din sange, previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare si reduce depozitele de grasime la persoanele care au o greutate excesiva. 

Marul – contine o colectie incredibila de minerale, vitamine si nutrienti mai mult decat valorosi pentru organism. Ce contine un mar, depaseste in eficienta un raft de farmacie plin cu suplimente nutritive. 

Portocala - o portocala, contine de asemenea o abundenta de vitamine si minerale ( vitamina C, A, B1, B2, B3, calciu, fier, fosfor, potasiu si magneziu) atat de benefice organismului. 

Lamaia – datorita substantelor continute, lamaia este un antiseptic puternic si foarte eficient, ea stimuland intens procesele de digestie, mai ales atunci cand este mancata pe stomacul gol, pentru ca intervine in procesul de transformare biochimica a alimentelor si in procesul de asimilare a substantelor nutritive. 

Uleiul de masline - cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate, din acest motiv acesta este componentul principal in dieta mediteraneana. 

Beneficiile medicale ale uleiului de masline se datoreaza atat continutului ridicat de acizi grasi monosaturati, cat si continutului ridicat de antioxidanti. Potrivit studiilor realizate pana in prezent, uleiul de masline previne aparitia bolilor de inima prin scaderea nivelului de colesterol. 

Uleiul de masline este foarte bine tolerat de catre stomac; potrivit studiilor, acesta previne aparitia ulcerului gastroduodenal, si totodata, stimuleaza secretia bilei si a hormonilor pancreatici intr-un mod mai natural si mai eficient decat medicamentele prescrise. 

Beneficii pentru sanatate ale acestei salate uimitoare : 

- Te face sa te simti plin, reducand foarte mult pofta de mancare. Poti consuma doar doua salate pe zi si te asigur ca in 10 zile vei scapa de multe kilograme in plus. 

- Este foarte buna pentru diabetici – consumul regulat al acestei salate va aduce nivelul glicemiei in limitele normale, si asta intr-un mod natural 

- Este extrem de indicata copiilor pentru a le creste imunitatea 

- Ajuta persoanele cu tensiune arteriala crescuta, deoarece contine o abundenta de potasiu 

- Consuma aceasta salata timp de 10 zile si te vei alege cu un organism complet detoxifiat. 

Iata mai jos reteta minune : 

Ingrediente necesare: 

- 200 de grame de napi 

- 200 de grame de mere 

- Sucul de la o portocala 

- Sucul de la o jumatate de lamaie 

- 1 lingura de ulei de masline 

Curatati napul si merele si dati-le pe razatoarea mare. Adaugati sucul de la portocala si lamaie, amestecand bine. La final adaugati uleiul de masline. 

Va fi un deliciu si pe langa aceasta, va veti alege cu o sanatate de invidiat. 

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte. 


- See more at: http://www.secretele.com/2015/03/cum-sa-pierzi-in-greutate-si-sa-ti.html#sthash.XIaR6QmT.dpuf

Cum ajută Google și Facebook la căutarea victimelor din Nepal

Giganții IT se implică în eforturile de căutare ale persoanelor dispărute după cutremurul din Nepal, oferind servicii precum convorbiri gratuite în și din țară și activând funcțiuni de localizare a supraviețuitorilor.
Google a lansat duminică serviciul Person Finder, care le permite utilizatorilor să posteze și să caute informații despre persoanele dispărute. Serviciul, care a fost creat de Google după cutremurul din Haiti în 2010, urmărea deja peste 5.000 de înregistrări începând de luni dimineață. Facebook, în schimb, a activat ceea ce numește Safety Check, care le permite utilizatorilor din zonele afectate de cutremur să aleagă o notificare prin care își alertează prietenii din rețeaua socială că sunt în siguranță. „Atunci când lovește dezastrul, oamenii trebuie să știe că cei dragi sunt în siguranță“, a declarat Mark Zuckerberg. „În aceste momente contează cu adevărat conexiunile“, a completat el.
„Minuni mici! Mulțumim că ne-ați informat. La voi m-am gândit prima dată“, a scris un utilizator pe Facebook, comentând la răspunsul unui prieten care a apelat la acest serviciu pentru a anunța că este în regulă.
În ultimii ani, companiile de IT își rafinează serviciile pentru a putea oferi asistență în crize umanitare de acest gen, de la epidemii la cutremure și alte dezastre naturale. În Nepal există o piedică majoră, ce rezidă în faptul că, și în zilele cele mai bune, accesul la internet și semnalul mobil sunt limitate. Conform datelor Băncii Mondiale, doar 13% din cele 30 de milioane de locuitori din Nepal au acces regulat la internet. După cutremur, numărul lor este și mai restrâns, având în vedere că doar unii operatori de internet mai lucrează în asemenea situații.
Binecunoscuta mesagerie Viber are aproape 3 milioane de utilizatori în Nepal, care, în situația de față, pot folosi aplicația fără niciun cost. De asemenea, Google a anunțat că va reduce costurile pentru apeluri care ajung în Nepal prin Google Voice, de la 19 cenți pe minut la doar 1 cent pe minut, pentru a facilita comunicațiile. Google a pierdut un angajat care se afla în țară pentru a urca pe Everest.
„Tatăl și prietenii mei sunt în zonă și primele contacte cu ei le-am făcut prin Facebook. E foarte bine, dar avem nevoie și de ajutor fizic. Sper că veți face ceva“, a scris cineva pe Facebook. Twitter, care este una dintre primele unelte folosite pentru a disemina rapid informații în astfel de situații, ajută la strângerea de fonduri pentru organizațiile nonprofit din Nepal, scrieWashington Post.
http://semneletimpului.ro/

Cine este Iisus Hristos?


Întrebare: Cine este Iisus Hristos?

Răspuns: 
Cine este Iisus Hristos? Spre deosebire de întrebarea "Există Dumnezeu?", foarte puţine persoane au pus întrebarea dacă Iisus Hristos a existat cu adevărat. În general este acceptată ideea că Iisus a fost un om care a trăit în Israel în urmă cu aproape 2000 de ani. Discuţia începe însă când vine vorba despre a analiza identitatea lui Iisus. Aproape fiecare religie importantă arată că Iisus a fost un profet, sau un învăţător bun sau un om foarte credincios. Problema este că Biblia ne învaţă că Iisus a fost infinit mai mult decât un profet, un învăţător bun sau un om foarte credincios.

În cartea sa “Mere Christianity” (Creştinismul redus la esenţă), C.S. Lewis a scris: "Încerc prin aceasta să previn pe oricine ar putea să spună lucrul acesta absolut ridicol pe care oamenii îl spun adesea despre El [Iisus Hristos]: "Sunt gata să accept că Iisus a fost un mare învăţător moral, dar nu accept faptul că El a pretins a fi Dumnezeu." Acesta este un lucru pe care nici nu trebuie să îl spunem. Un simplu om şi numai atât care ar fi spus ceea ce a spus Iisus nu ar putea sa fie un învăţător moral indiferent cât de mare. Dacă ar fi numai om, atunci nu ar putea fi decât fie un lunatic – pe acelaşi nivel cu un om aiurit – fie Satan în persoană. Trebuie să faci alegerea ta în acest caz. Fie acest om a fost – şi chiar este - Fiul lui Dumnezeu, fie a fost un nebun sau chiar mai rău de-atât .... Tu ai putea să nu îl asculţi considerând că este un nebun, ai putea să îl scuipi şi să îl omori ca pe un demonizat; altfel, nu ai putea decât să cazi la picioarele Sale şi să Îi spui ca îţi este Domn şi Dumnezeu. Dar haideţi să nu mai venim cu nici un fel de nonsensuri cum că ar fi fost un mare învăţător, dar numai om. El nu ne-a lăsat această opţiune deschisă. El nu a intenţionat asta.”

Deci, cine a pretins Iisus că este? Cine ne spune Biblia că a fost El? În primul rând, haideţi să aruncăm o privire la cuvintele lui Iisus din Evanghelia după Ioan 10:30: “Eu şi Tatăl una suntem.” La prima vedere, această declaraţie nu pare o revendicare de a fi Dumnezeu. Totuşi, examinaţi care a fost reacţia evreilor la cuvintele lui Iisus: “Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru că eşti o hulă, şi pentru că Tu, care eşti un om, Te faci Dumnezeu” (Ioan 10:33). Evreii înţeleseseră faptul că Iisus declarase că El este Dumnezeu. În versetele următoare, Iisus nu şi-a retras niciodată vorbele prin a le spune evreilor că El nu ar fi Dumnezeu. Aceasta indică faptul că Iisus a spus adevărul cu privire la aceea că El era Dumnezeu, declarând “Eu şi Tatăl una suntem” (Ioan 10:30). Ioan 8:58 este un al exemplu în acest sens. Iisus a spus: “Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu”. Din nou, ca răspuns, evreii au ridicat pietrele pentru a-L omori cu ele (Ioan 8:59). Anunţul lui Iisus cu privire la identitatea Sa prin expresia “Eu sunt” reprezintă o aplicaţie directă a Numelui lui Dumnezeu din Vechiul Testament (Exod 3:14). De ce ar fi vrut evreii să Îl omoare cu pietre pe Iisus dacă El nu ar fi spus ceva despre care ei să fi crezut că este blasfemiator, în cazul acesta, să pretindă că este Dumnezeu?

Ioan 1:1 spune: “Cuvântul era Dumnezeu”. Ioan 1:14 spune: “Cuvântul S-a făcut trup.” Aceasta indică foarte clar aceea că Iisus este Dumnezeu întrupat. Toma, ucenicul lui Iisus, I S-a adresat astfel: “Domnul meu şi Dumnezeul meu” (Ioan 20:28), iar Iisus nu l-a corectat pe Toma în nici un fel. Apostolul Pavel Îl descrie ca “...Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos” (Tit 2:13). În 2 Petru 1:1, apostolul Pavel repetă expresia “...Dumnezeul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos”. Însuşi Dumnezeu Tatăl mărturiseşte despre identitatea completă a lui Iisus: “pe când Fiului I-a zis: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate”. Profeţiile cu privire la Hristos din Vechiului Testament au anunţat de asemenea dumnezeirea Lui: “Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al Păcii.”

Astfel, după cum a argumentat şi C.S. Lewis, a crede în Iisus doar ca într-un învăţător bun nu este o opţiune de luat în considerare. Iisus a pretins în mod clar şi fără echivoc că este Dumnezeu. Dacă El nu este Dumnezeu, atunci ar fi un mincinos, şi în felul acesta nu ar mai putea fi considerat nici un profet, nici un bun învăţător şi nici un om credincios. În dorinţa lor de a oferi explicaţii suplimentare cu privire la cuvintele pe care Iisus le-a spus, “savanţii” moderni au pretins că “adevăratul Iisus din istorie” nu a spus multe dintre lucrurile pe care Biblia I le atribuie. Cine suntem noi să discutăm Cuvântul lui Dumnezeu în ceea ce priveşte cuvintele pe care Iisus le-a spus ori nu? Cum ar putea un “savant”, la 2000 de ani după Iisus să ştie mai bine ceea ce a spus ori nu Iisus decât cei care au trăit în preajma Lui, care L-au slujit şi care au fost învăţaţi chiar de Iisus Însuşi (Ioan 14:26)?

De ce este atât de importantă întrebarea cu privire la adevărata identitate a lui Iisus? De ce contează atât de mult dacă Iisus a fost sau nu Dumnezeu? Cel mai important motiv pentru care Iisus trebuie să fie Dumnezeu este că dacă nu ar fi Dumnezeu, atunci moartea Sa nu ar fi fost suficientă pentru plata păcatelor întregii lumi (1 Ioan 2:2). Numai Dumnezeu putea plăti o astfel de pedeapsă infinită (Romani 5:8; 2 Corinteni 5:21). Iisus a trebuit să fie Dumnezeu pentru a putea plăti pentru pedeapsa noastră. Iisus a trebuit însă să fie şi om pentru a putea muri pentru noi. Mântuirea este posibilă numai prin credinţa în Iisus Hristos! Dumnezeirea lui Iisus este motivul pentru care El este singura cale de mântuire. Dumnezeirea lui Iisus este motivul pentru care El a proclamat: “Eu sunt Calea, Adevărul şi Viata. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6).


http://www.gotquestions.org/


Talk-show cu Dumnezeu – Nicolae.Geantă

Nicolae Geanta
“Rugaţi-vă tot timpul” (Luca 21:36)
Rugăciunea este un imperativ pentru viața de credință. Nu un like doar atunci când îți place. Și nici atât numai când apele-ti-sunt tulburi. Nu-i simplu sfat camaradesc, ci o poruncă! Divină. Faptul că ne rugăm, demonstrăm că Dumnezeu e o fiinţă reală: putem vorbi cu El. Creatorul nu doreşte ca rugăciunea noastră să fie ultima alternativă, ci prima opţiune. Ea trebuie să fie volanul, nu roata de rezervă! “Neglijarea rugăciunii este o obrăznicie”, scria Ravenhill. Prin lipsa ei spunem că avem încredere în fire.
Rugăciunea e talk-show cu Dumnezeu. E dialog, nu monolog! Cum am putea vorbi cu El fără să deschidem gura? Și cum ar putea să ne răspundă dacă nu-i vorbim? Personal în ultima vreme am experimentat ce zicea Kierkegaard: “Înainte credeam că la rugăciune vorbesc eu, apoi am învățat că El îmi vorbește!”
Rugăciunea înseamnă “a-L lăsa pe Dumnezeu înăuntru”, zice dr. O. Hollesby. E efectul ciocănitului lui Hristos la inimile nostre. Apoi, cu Domnul în mine pot sări peste orice zid!
Rugăciunea e respirația sufletului. Și aerul ăsta trebuie primenit cât mai des… Fără ea ne sufocăm spiritual. Lipsa rugii face din biserici camere de gazare!
Rugaciunea e personală. Se exclud imitațiile, rugile scrise, cărțile de rugăciuni. Cine le folosește e ca și cum ar cumpăra mâncare gata mestecată. N-am văzut prin magazine așa ceva. Căci nici un stomac n-ar digera. Orice creier ar refuza-o. Iar sufletul nostru e mai important decât stomacul…
Rugăciunea e agonie spirituală, travaliu sufletesc, îmi spunea Daniel Grigoriciuc, directorul RVE Suceava. “De ce creștinismul o tratează superficial?” Rugăciunea nu e pierdere de timp! Nerugătorii, superficialii, nu vor putea înălţa niciodată zmeul curajului, nu vor împrospăta harul, nu vor rupe lanţurile neputinţei… Şi, niciodată – ca să-l parafrazez pe renumitul evanghelist Leonard Ravenhill – nu vor fi candidaţi la cununa de martir!
Vărsați-vă nu doar “lacrimile înaintea Domnului” (Psalm 62:8)! Ci și rugăciunile (“Rugaţi-vă neîncetat” / 1 Tesaloniceni 5:17)!… Rugăciunea ridică bisericile. Lipsa ei le coboară
https://rodiagnusdei.wordpress.com/2015/04/25/talk-show-cu-dumnezeu-nicolae-geanta/

Cum elimini zgârieturile de pe ecranul telefonului sau tabletei

Tocmai ai cheltuit 2.000 lei pe un smartphone de ultimă generație și te-ai trezit cu o dungă de toată frumusețea pe mijlocul ecranului. Cum elimini zgârieturile de pe ecranul telefonului?
Cu toate că situația pare de speriat și deja te gândești că valoarea dispozitivului a scăzut, să elimini zgârieturile de pe ecranul telefonului sau tabletei este o sarcină relativ simplă.
În funcție de profunzimea zgârieturii, am selectat o serie de trucuri utile. Nu vei avea nevoie de instrumente complicate ca să elimini zgârieturile de pe ecran, ci de câteva obiecte pe care s-ar putea să le ai la îndemână chiar în momentul acesta.

Cum elimini zgârieturile de pe ecran cu o radieră

Poate suna ciudat, dar unul dintre cele mai simple și populare trucuri pentru eliminarea zgârieturilor de pe ecran este folosirea unei radiere.
Pe Youtube este plin de persoane care susțin că această metodă funcționează pentru zgârieturile fine, ca cele provocate de contactul capsei de deasupra buzunarului cu ecranul.
Îți trebuie o radieră obișnuită (nu de una foarte abrazivă) și puțină răbdare. Tot ce trebuie să faci este să miști radiera de-a lungul zgârieturii, iar aceasta ar trebui să dispară.

Cum elimini zgârieturile de pe ecran cu pastă de dinți

Dacă nu găsești o radieră prin casă, nu trebuie să faci o vizită până la librărie, ci până la baie. Întâi curăță bine ecranul cu cârpă din microfibră, după care unge vârful unui bețișor de urechi cu puțină pastă de dinți.
Aplică pasta de dinți în mișcări circulare și observă cum dispare zgârietura. După ce ai terminat, folosește o cârpă umedă pentru a șterge excesul de pastă de dinți. Totuși, trebuie să ai grijă ca pasta de dinți să nu intre în spațiul dintre ecran și carcasă, și poate nu ar strica să aplici un pic de bandă adezivă pe margini, pentru a proteja acele zone..
cum elimini zgarieturile de pe ecran

Cum elimini zgârieturile de pe ecran cu praf de copt

Poți încerca să elimini zgârieturile de pe ecran cu praful de copt. Dă o fugă până în bucătărie și amestecă, într-o ceșcuță, două părți de praf de copt și o parte apă. Nu folosi prea mult, pentru că nu ai nevoie și s-ar putea să nu mai ai ce pune în prăjituri.
Amestecă ingredientele până când se formează o pastă densă și aplic-o cu un bețișor de ureche, la fel ca mai sus. Poți face același lucru și cu pudră de talc.
cum elimini zgarieturile de pe ecran

Cum elimini zgârieturile de pe ecran cu alcool

O altă metodă care ar trebui să dea rezultate implică folosirea de alcool. Înainte de toate, pregătește o soluție de alcool (spirt, de exemplu) și apă. Ar trebui să amesteci o parte alcool și 20 de părți de apă, pentru ca soluția să nu fie prea puternică.
Îmbibă soluția pe o cârpă umedă și freacă ușor zona în care se află zgârietura. Metoda ar trebui să aibă rezultate fiindcă majoritatea ecranelor au un strat anti-glare (anti-strălucire) care, odată ajuns în contact cu alcoolul, se dizolvă și umple spațiul format de zgârietură.
Dacă nu ai rezultate din prima, încearcă să crești cantitatea de alcool din soluție, dar să nu folosești numai alcool, pentru că riști să îți deteriorezi dispozitivul.
După ce ai terminat, șterge ecranul cu o cârpă umedă.
cum elimini zgarieturile de pe ecran

Cum elimini zgârieturile de pe ecran cu vaselină

Această metodă nu face zgârieturile să dispară neapărat, ci le maschează. Cu un bețișor de ureche sau cu o cârpă moale, aplică foarte puțină vaselină pe zona zgâriată. Vaselina ar trebui să umple spațiul produs de zgârietură. Problema este că va trebui să repeți această procedură din când în când, dar poți folosi și un strop de ulei vegetal.

cum elimini zgarieturile de pe ecran

http://playtech.ro/