Radio Bunelu

Dupa 40 de ani, un bordel s-a transformat in biserica evanghelica

img_16431
Bahia, Brazilia – Desi pare greu de crezut, dupa aproape 40 de ani, un cunoscut bordel s-a transformat in biserica evanghelica. In anuntul de la intrare se poate citi: „Dar unde s-a inmultit pacatul, acolo harul s-a inmultit si mai mult”.
Cunoscuta sub numele de „Amenade Brega”, o casa traditionala de prostitutie din sud-vestul orasului Bahia, a fost transformata intr-un centru de cult evanvghelic, in urma cu cinci ani. Schimbarea radicala a fost promovata de catre proprietara spatiului, Amenade Maria Coelho, in varsta de 67 de ani, fosta proxeneta bine-cunoscuta in zona de catre amatorii de distractii si de catre femeile care au decis sa-si vanda trupurile pentru a scapa de saracie.
Dupa cum marturiseste aceasta, in 1990 a fost arestata de politie deoarece angajase trei fete adolescente in bordel. Acum regreta tot ceea ce a facut si este in cautarea lui Dumnezeu. Ceea ce a facut-o sa se gandeasca la Dumnezeu a fost o problema de sanatate care a tintuit-o la pat timp de trei luni de zile, timp in care a primit vizitele unor evanghelici care s-au rugat impreuna cu ea. A inceput sa frecventeze o biserica evanghelica.
pastoraUlterior, proprietara a inchis bordelul si a decis sa-l transforme in biserica, pentru a servi drept marturie locuitorilor, in special clientilor vechi. Unii dintre acestia participa acum la slujbele bisericii.
Un proverb romanesc spune ca „lupul isi schimba parul dar naravul ba”, ceea ce ne duce imediat la gandul ca pentru oamenii de rand, care-si castiga o paine cinstita, e greu de acceptat ca o persoana care a avut astfel de indeletniciri o viata intreaga, sa se intoarca cu piosenie la Domnul, intr-un tarziu.
Dar cine suntem noi sa judecam sau sa speculam? Puterea lui Dumnezeu este mare si poate opera transformari radicale in inima omului, atunci cand acesta se preda cu totul Mantuitorului. Poate ca noi, oamenii, nu-i acordam credit, insa dincolo de toate, exista Cel care cunoaste inima fiecaruia, intentiile cele mai ascunse, Acela fata de care nu avem cum sa ne ascundem si care va da verdictul final in dreptul fiecaruia.


Read more: http://afirmativ.com/2014/07/14/dupa-40-de-ani-un-bordel-s-transformat-biserica-evanghelica/#ixzz3Q6J2qthT

Niciun comentariu: