Un aliment din cămara tuturor românilor poate vindeca cele mai crunte boli
Michael Pollan, un controversat autor american de cărți de nutriție și profesor în Jurnalism de Mediu la Universitatea din California, susține că alimentele bogate în probiotice, precum murăturile sau lactatele, pot vindeca infecții și chiar obezitatea.
De ani buni, microbiologiștii au descoperit că 90% din organismul uman este alcătuit din bacterii, iar nouă din zece celule din corp nu sunt umane ci aparțin acestor specii microbiale, cele mai multe regăsindu-se în intestine, „celula de bază” a imunității. Pornind de la această ipoteză, Michael Pollan, alături de câțiva specialiști gastroenterologi au dezvoltat o teorie conform căreia, cu cât ne hrănim cu mai multe bacterii prietenoase, cu atât vom fi mai sănătoși și chiar mai supli.
Raționamentul lui Pollan este simplu: “Bacteriile din intestine produc vitamine esențiale, precum vitamina K sau B și mulți alți compuși capabili să regleze apetitul și mecanismul de depozitare a grăsimii pe corp”.
Autorul își argumentează raționamentul cu ajutorul unui experiment recent, în cadrul căruia cercetătorii le-au transferat câtorva șoareci de laborator bacterii de la alți șoareci grași, dar și de la animale mai slabe. În primul caz, s-a observat o creștere bruscă în greutate, iar în al doilea, o slăbire spectaculoasă, dovedind că există bacterii nocive și bacterii folositoare.
Iar probioticele fac parte din rândul celor bune și se găsesc în murături, brânză, iaurt, pâine, oțet, sos de soia și chiar bere
“Problema este că alimentația modernă hrănește doar coloniile de bacterii din tracul superior, unde mâncarea este mărunțită și procesată pentru a fi absorbită, nelăsând mare lucru pentru tractul digestiv”, spune Stephen O’Keefe, gastroenterolog la Universitatea din Pittsburg.
Potrivit lui, acesta este și motivul pentru care oamenii suferă de boli de inimă, cancer sau diabet. Suplimetarea probioticelor ar putea reversa acest proces, întărind sistemul imunitar, reducând inflamația și eliminând riscul unor afecțiuni grave precum sindromul colonului iritabil sau unele tipuri de cancer.
http://www.doctorulzilei.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu