Poți lupta împotriva kilogramelor în plus printr-un program regulat de exerciții fizice, însoțit de o dietă echilibrată care include câteva alimente delicioase care ajută la scăderea în greutate.
Poți lupta împotriva kilogramelor în plus printr-un program regulat de exerciții fizice, însoțit de o dietă echilibrată care include câteva alimente delicioase care ajută la scăderea în greutate.
Un astfel de produs este laptele de migdale, pe care îl poți consuma ca o „gustare” de seară, dezvăluie Annabel Adams, care deține un blog specializat pe nutriție. „Are un gust fantastic și este o gustare inteligentă, pentru că are multe proteine care îți vor reda senzația de sațietate”, a declarat Adams pentru Prevention.
Ovăzul și tărâțele din cereale ar putea accelera procesul de ardere a grăsimii dacă sunt consumate înainte cu circa trei ore de programul de sport, arată un studiu citat de Eating Well. Fenomenul este explicat de așa-numiții carbohidrați „cu eliberare lentă” pe care aceste produse îi conțin și care păstrează nivelul insulinei la un nivel scăzut, lucru care ar putea contribui la arderea grăsimilor. Cele mai sănătoase și benefice alegeri pentru cereale sunt produsele integrale care nu conțin zahăr adăugat.
Pentru că este bogată în fibre, lintea este un produs indicat pentru a-ți asigura senzația de sațietate și pentru a slăbi, scrie How Stuff Works. De asemenea, este o sursă plină de proteine sărace în grăsimi. Mai mult, lintea ajută totodată la reducerea nivelului de colesterol „rău” LDL, a arătat un studiu efectuat de experții de la Spitalul “St. Michael”. Același efect îl au și năutul, mazărea sau fasolea.
Semințele de Chia sunt, de asemenea, un aliat împotriva kilogramelor în plus, deoarece acestea „acționează ca un burete, absorbind zahărul și stabilizând nivelul glicemiei”, scrieFitness Magazine. De asemenea, sunt bogate în fibre, acizi grași omega3, fier și calciu.
Pe lista produselor de inclus în dieta pentru slăbire se numără și semințele de Quinoa, broccoli, conopidă, grapefruit, merele, avocado, varza, varza de Bruxelles, citricele, papaya sau kiwi. Înainte însă de a adera la o dietă, este esențial să te consulți cu un medic specialist.
„Cultura care promovează alimente ieftine, convenabile, bogate în grăsimi, sare și zahăr” este unul din cei doi factori care compun combinația „letală” ce amenință Europa cu o epidemie de obezitate, avertiza recent Organizația Mondială a Sănătății.
La nivel mondial, aproape 1,5 miliarde de oameni se confruntă cu problema kilogramelor în plus, potrivit unui raport al The Overseas Development Institute. În ceea ce privește dimensiunea problemei în România, țara noastră ocupă locul trei în clasamentul regiunilor UE cu cele mai multe persoane obeze, potrivit unui raport al Comisiei Europene citat de Antena 3.
Obezitatea este mai mult decât o problemă care ține de estetică. Acumularea excesivă a kilogramelor poate constitui un factor de risc major pentru dezvoltarea altor afecțiuni cronice printre care diabetul de tip 2, creșterea nivelului colesterolului, hipertensiunea arterială, bolile coronariene sau experimentarea accidentelor vascular cerebrale, scrieWeb MD.
Foto: stockvault.net
http://semneletimpului.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu