Radio Bunelu

PROBLEME LEGATE DE DIVORT

Divortul nu este idealul lui Dumnezeu, nu este ingaduit pentru orice motiv si divortul creaza probleme. Divortul violeaza planul lui Dumnezeu pentru casatorie, divortul incalca un juramant inaintea lui Dumnezeu….deoarece este un juramant inaintea Lui pentru intreaga viata : “pana cand moartea ne va desparti ” !
“Mai bine sa nu faci nici o juruinta, decat sa faci o juruinta si sa n-o implinesti” Ecl. 5:5; Isus a condamnat divortul (Luca 16:18), deasemenea apostolul Pavel a condamnat divortul (1Cor. 7:10-13 ). Primul partener al unui om este singurul partener adevarat conf. Ioan 4:17:18. Conform celor spuse de apostol in Efes. 5:32, sotia este pentru sotul ei…ceea ce este Biserica pentru Hristos, astfel divortul violeaza frumoasa tipologie a casatoriei ceresti intre Hristos si mireasa Sa, Biserica. Cuvantul lui Dumnezeu are o pozitie foarte clara (dar nu pentru toti) fata de acest subiect. DUMNEZEU URASTE DIVORTUL! Divortul incalca randuiala lui Dumnezeu cu privire la casnicie, deasemenea divortul aduce multa amaraciune, apasare, inimi zdrobite, singuratate si o multime de probleme de ordin spiritual, social, psihologic, care nu dispar niciodata, adesea devastand viata cuplului dar si a copiilor rezultati din acea casnicie. 
Si totusi…. Divortul a devenit atat de acceptat in ziua de azi, incat a afectat si gandirea Bisericii. De exemplu unii pastori si-au schimbat brusc punctul lor de vedere odata ce divortul a atins in mod direct familiile lor. Asemenea schimbari sunt de inteles, dar daca nici Biserica si liderii ei nu pastreaza standardul inalt al relatiilor conjugale…cine altcineva ar mai putea-o face? Nu exista nici o alta institutie, forta sau comunitate de oameni care poate sau sa doreasca sa pastreze standardul spiritual si rezolutia etica in acest caz. Familiile afectate trebuie sa inteleaga ca Biserica proclama un Dumnezeu Atotputernic, un Dumnezeu care iubeste familia si care este gata si chiar poate sa refaca legaturile de rezistenta ale casniciei.
“Fiecare pereche crestina care divorteaza, ii determina pe altii sa se indoiasca de puterea lui Dumnezeu, iar atunci cand justificam senzualitatea, egoismul, lacomia si altele nu facem decat sa acceptam ca Hristos nu ne poate elibera de pacat. Drept rezultat, noi nu mai constituim o marturie pentru aceasta generatie” – Erwin W. Lutzer.
Exemplu dat de liderii spirituali ai Bisericii este de importanta extrema in astfel de situatii. Daca a divortat chiar si cel mai inzestrat lucrator, nu poate fi respectat si acceptat in rolul de pastor model in relatiile de familie….sa zicem, in fata adunarii, asta nu inseamna ca cei care au fost afectati de aceasta problema nu pot fi eficienti in alte lucrari !
Dumnezeu intentioneaza ca mariajul sa fie un legamant pe durata intregii vieti, intre un barbat si o femeie. Pentru ca relatia de casatorie nu se extinde si in vesnicie, ea este destinata intregii vieti traite impreuna pe pamant. Divortul in sine nu este niciodata justificat, nici macar pe motiv de adulter. Adulterul este pacat, iar Dumnezeu nu aproba nici pacatul nici dizolvarea casatoriei. Ceea ce a impreunat El, omul sa nu desparta (Matei 19:6)
IN CAZUL UNUI ADULTER INTR-O CASNICIE, CEL INSELAT ESTE TOTUSI INDREPTATIT DE SCRIPTURA SA DIVORTEZE, DAR…ACEASTA NU ESTE O OBLIGATIE SAU O RECOMANDARE BIBLICA !
Casatoria este o institutie sacra si nu trebuie profanata prin divort ! Proportiile epidemice pe care le-a atins divortul in societatea noastra reprezinta un avertisment serios cu privire la modul in care sacralitatea casatoriei a ajuns sa fie profanata. Crestinii ar trebui sa faca tot ce le sta in putere in vederea ridicarii standardului lui Dumnezeu pentru o casnicie monagama pe durata intregii vieti.
http://rodiagnusdei.wordpress.com/

Niciun comentariu: