Radio Bunelu

ÎN VALEA JIULUI SE VOR CONSTRUI TREI PARCURI ACVATICE


După ce s-a luat decizia construirii a două parcuri acvatice la Vulcan şi la Petroşani, consilierii judeţeni au aprobat vineri asocierea cu oraşul Uricani pentru construirea celui de-al treilea complex acvatic în Valea Jiului.
Uricani, unul dintre cele mai sărace şi izolate oraşe din judeţul Hunedoara, va avea parc acvatic, potrivit unui proiect al Consiliului Judeţean Hunedoara, aprobat astăzi de reprezentanţii judeţului.
Proiectul presupune asocierea Consiliului Judeţean cu oraşul Uricani prin Consiliul local, pentru construirea parcului acvatic “Bucura” din localitate, complex care ar urma să fie a treia investiţie de acest gen din zonă.
Parcul acvatic va fi construit cu fonduri europene, cu sprijinul autorităţilor judeţene, iar administraţia locală va pune la dispoziţie terenul.

Viitorul aqua-parc ”Bucura” va avea bazine de înot, tobogane de apă, piscine, bazine pentru copii, plajă, o zonă terapeutică, terenuri de sport, săli de fitness, de masaj şi saune.Proiectul prevede şi construcţia unei microhidrocentrale, care să producă energie electrică necesară funcţionării bazei de agrement.

Autoritățile consideră că Aqua Landul ar fi un loc de relaxare fantastic pentru turiştii din Straja sau Parâng care, în lipsa zăpezii sau după prea multe ture pe pârtie, s-ar putea relaxa aici.
Proiectul acestui parc acvatic acoperit a fost propus pentru Geoagiu, dar s-a renunţat la această idee. Consiliul Local Geoagiu a respins asocierea cu Consiliul Judeţean Hunedoara în vederea realizării acestui proiect.
Investiţii similare vor demara şi în localităţile Vulcan şi Petroşani. Complexul de la Vulcan va dispune de bazine cu valuri, jacuzzi, un bazin destinat copiilor, saună, restaurant, bar şi parcare. Valoarea proiectului este încă necunoscută, iar 30% va fi contribuţia beneficiarului. Proiectul este înaintat spre finanţare pe unul din noile programe ale Uniunii Europene, aferente exerciţiului financiar 2014-2020.
În ceea ce priveşte parcul acvatic de la Petroşani, acesta ar urma să fie unul de mari dimensiuni, prevăzut cu piscine de înot şi divertisment, dar şi cu un bazin olimpic de înot şi un bazin pentru sărituri. Complexul este prevăzut să aibă parte şi de tobogane, jacuzzi, o sală de forţă, saună, duşuri şi vestiare, bar şi restaurant, hotel şi nu mai puţin de 600 de locuri de parcare.
http://hunedoaralibera.ro/

Niciun comentariu: