Radio Bunelu

Minerii şi energeticienii pregătesc greva de avertisment


Minerii din Valea Jiului şi angajaţii Temocentralelor Mintia şi Paroşeni vor intra săptămâna viitoare în grevă de avertisment, dacă reprezentanţii Sindicatului Muntele vor reuşi să adune numărul necesar de semnături pentru acest demers. Greva de avertisment este o acţiune premergătoare declanşării grevei generale în rândul angajaţilor Complexului Energetic Hunedoara (CEH).
Reprezentanţii Sindicatului Muntele au termen până vineri să strângă numărul necesar de semnături de la membrii de sindicat pentru declanşarea grevei. „Avem 3.500 de membri de sindicat şi ne trebuie aproximativ 1.800 de semnături ca să putem declanşa greva. Vineri vom notifica angajatorul, iar apoi vom stabili ziua în care vom intra în grevă de avertisement. Greva de avertisment va fi cu sau fără încetarea lucrului. Dacă va fi cu încetarea lucrului, aceasta nu va putea dura mai mult de 2 ore”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.
Sindicaliştii au decis să recurgă la măsurile de protest din cauza întârzierilor înregistrateîn procedura încheierii unui nou contract colectiv de muncă pentru energeticieni. În 10 iunie expiră şi CCM-ul minerilor, iar conducerea CEH nu a negociat cu sindicatele un nou document.
http://hunedoaralibera.ro/

Niciun comentariu: