Radio Bunelu

Dieta care ajută la combaterea insomniei

stockvault-milk135412

Insomnia este atât de frecventă, încât numărul celor care experimentează tulburarea este între o treime și jumătate din întreaga populație a lumii. Însă în multe cazuri episoadele de insomnie pot fi diminuate sau eliminate prin schimbări ale stilului de viață, implicit a dietei, și prin remedii naturale.

Magneziul ajută la creșterea calității somnului și, totodată, la diminuarea nivelului de stres, scrie dr. Mark Hyman, directorul Institutului de Medicină Funcțională, într-un articol pentru Huffington Post. De altfel, el denumește această substanță drept „cel mai puternic mineral disponibil pentru relaxare”.
Printre sursele bogate în acest mineral se numără germenii de grâu, semințele de dovleac, migdalele, nucile caju sau leguminoasele, precum soia sau lintea. Studiile au arătat că o deficiență de magneziu poate afecta abilitatea creierului de a se relaxa pe timpul nopții, notează Web MD.
Consumul de carbohidrați complecși din cerealele integrale joacă, de asemenea, un rol important în prevenirea insomniei. Aceste substanțe nutritive contribuie la creșterea secreției de serotonină, neurotransmițător implicat în relaxarea corpului și a creierului. Întunericul ajută la transformarea serotoninei în melatonină, hormon cu rol în reglarea ritmului circadian.
Persoanele care suferă de insomnie pot consuma produse bogate în triptofan, un aminoacid care contribuie la producerea serotoninei, scrie Natural News. Această substanță nutritivă se găsește în mod natural într-o varietate largă de cereale integrale, precum orezul brun, ovăzul sau grâul. De asemenea, alte surse bogate în triptofan sunt leguminoasele (fasolea kidney, năutul, soia), semințele (de floarea soarelui, susan, dovleac) sau leguminoasele (alune, caju, fistic, migdale, nuci).
Nu în ultimul rând, trucul consumului unui pahar cu lapte înainte de culcare ar putea folosi în această situație, deoarece calciul este implicat în procesul de producție al melatoninei, scrie Web MD. Cu toatea astea, trebuie precizat că laptele de origine animală nu este recomandat de toți oamenii de știință, consumul acestuia fiind un subiect controversat. Dar, pentru același efect el poate fi ușor înlocuit cu lapte vegetal, precum cel de migdale. Vezi și alte surse bogate în calciu pentru o dietă vegetariană.
Foto: stockvault.net
http://semneletimpului.ro/

Un comentariu:

apu mridha spunea...


Enjoyed reading the post.......Thanks for sharing :)

apu