Radio Bunelu

Absentule! Hristosul înviat e acolo…

Absentule! Hristosul înviat e acolo… la adunare!
Ioan 20:24-28
1. Asteptându-te (v.26)
seara tinerilor - E (17)În ziua învierii Isus li s-a arătat ucenicilor “celor doisprezece” dintre care doi lipseau… Unul cu o absenţă irecuperabilă (nemotivată veşnic), deoarece se spânzurase (Iuda) şi un altul care era absent dar cu posibilitatea de a fi recuperat (Toma)…
După opt zile, Domnul Isus îl aştepta pe Toma tot unde erau adunaţi ucenicii… Putea să i se arate pe drum, precum celor doi spre Emaus, însă pentru că el a lipsit de la întâlnirea celor 11, a dorit să-i amintească de faptul că El îl aşteaptă la adunare… Orice absenţă de la închinare trebuie să fie motivată!
2. Auzindu-te (v.25)
Când s-a întâlnit Toma cu ucenicii care l-au văzut pe Hristosul înviat aceştia i-au exclamat: “Am văzut pe Domnul!” Şi îl loc Toma să exclame şi el la rându-i: “Vai, ce rău îmi pare! Cum să lipsesc tocmai când Isus a venit la noi?…” El le răspunde: “Dacă nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor, şi dacă nu voi pune degetul meu în mâinile Lui şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui nu voi crede.” (Ioan 20:25b) Când vine Isus, se observă că El a venit special pentru Toma… (El aştepta să-l întâlnească la adunare măcar din a doua încercare… ) şi după ce le spune: “Pace vouă!” I se adresează doar lui Toma: “Adu-ţi degetul… şi adu-ţi mâna…” Această pentru că Domnul Isus l-a auzit pe Toma când a vorbit ucenicilor despre dorinţa lui, chiar dacă nu era prezent acolo fizic! Mare atenţie ce vorbeşti în privat, El aude TOT!
3. Arătându-ţi-se (v.27)
Îl loc să-i arate obrazul şi să-l dojenească, Hristos înviat îi arată dovezile morţii şi învierii Sale. Oare de aceste sărbători de Paşte, ţi s-a arătat Hristos? Dacă nu L-ai văzut (mai bine zis simţit) în Biserica în care ai fost atunci schimb-o! El ţi se arată doar acolo unde El e invitat după Cuvânt!
P.S. Dedic acest articol celor ce au părăsit adunările (Bisericile) unde se arată ISUS!
Scris de Caleb - calebn.wordpress.com

Un comentariu:

Unknown spunea...

Sunt atât de recunoscător Elegantloanfirm că m-a ajutat cu un împrumut de 600.000,00 USD USD, prin ajutorul ofițerului de împrumut Russ Harry, îți sunt etern recunoscător. viața mea s-a întors, finanțele mele s-au stabilit acum dețin o afacere pe care o folosesc pentru a avea grijă de nevoile familiilor mele. Sunt atât de recunoscător pentru dumneavoastră domnule Russ și Dumnezeu să vă binecuvânteze. Le puteți contacta pentru ajutor financiar prin e-mail: Elegantloanfirm@hotmail.com pentru ajutorul dvs.