Radio Bunelu

De ce urzicile sunt plantele minune ale primăverii

Urziciile au beneficii uimitoare pentru organism
Urzicile sunt cunoscute încă din Antichitate, pentru proprietățile lor miraculoase. Antihistaminice, antiastmatice și antiinflamatoare, oamenii au folosit urzicile pentru a scăpa de diverse afecțiuni ale corpului: rinită alergică, astm alergic, pentru a curăța sângele, ficatul, rinichii și pentru a elimina metalele grele din organism.

Excelente pentru interiorul corpului și extraordinare și pentru exterior, astfel sunt considerate plantele verzi care se găsesc peste tot în timpul primăverii, când sunt și recomandate pentru consum, mai ales că atunci când sunt crude au și cele mai multe vitamine.

O cană sau două de ceai pe zi pot face minuni corpului dumneavoastră, iar pielea și părul vor străluci de sănătate.

Dacă aveți diabet, ceaiul de urzică, înaintea meselor principale este recomandat pentru reglarea glicemiei.

Urzicile tratează anemia și previn astenia de primăvară, datorită conținutului de fier și de vitamina C, care ajută corpul să se remineralizeze.

Dacă vreți un păr bogat și sănătos, consumați în fiecare zi câte o cană de ceai, iar la fiecare spălare adăugați în apa de clătire ceai de urzică sau, și mai bine, clătiți-l doar cu ceai. Veți scăpa de mătreață în cel mai scurt timp, iar părul va căpăta un luciu cu adevărat interesant. Dacă vreți un păr lung într-un timp scurt, cumpărați o tinctură de urzici și aplicați la rădăcină cu câteva ore înainte de spălare, iar părul se va îndesi substanțial după o folosire regulată și va crește mult mai repede.

Și pentru față urzicile pot face minuni. Pentru hidratare și pentru a scăpa de acnee, spălați-vă cu ceai de urzici în fiecare zi. Veți observa o îmbunătățire a aspectului pielii încă de la prima 
utilizare.

În cazul în care aveți varice, se recomandă băi fierbinți cu ceai de urzică în care ați folosit rădăcina, tulpina și frunza plantei.

Tulburările menstruale pot fi ameliorate cu suc proaspăt de urzici în fiecare zi, timp de 2, 3 săptămâni. Puteți adăuga morcov și țelină pentru a prepara acest suc și pentru a avea un gust mai plăcut.
https://ro.celebrity.yahoo.com

Niciun comentariu: