Radio Bunelu

Sâmbătă, la Vulcan / Incendiu în Crividia


Casa unui vulcănean în vârstă a luat foc instantaneu în dimineaţa zilei de sâmbătă, 15 februarie. Alarmaţi de către un vecin, pompierii şi SMURD-ul au sosit degrabă la locul indicat la „112”.

Imobilul care s-a aprins
se află pe strada Crividia. Este ultima casă pe dreapta, înainte să ajungi la poarta principală a minei Vulcan. Dumitru Anca, 73 de ani, lucra ceva prin curte în momentul în care a început să iasă fum din acoperiş. Şi-a dat seama că ceva a luat foc şi n-a mai stat pe gânduri. A alergat în casă şi i-a scos rapid afară pe cei doi nepoţi ai lui. La fel a procedat şi cu buteliile de aragaz.

Cum incendiul
nu s-a iscat din porţiunea pe care este amplasată soba - deşi, la ora la care subsemnatul a fost prezent acolo, ancheta nu era definitivată - pompierii înclină să creadă că focul a fost iscat de un scurtcircuit petrecut la instalaţia electrică. Intervenţia promptă a celor de la ISU a făcut ca doar o parte de acoperiş să fie devorat de flăcări. La locul incidentului a venit şi primarul Gheorghe Ile, care le-a indicat poliţiştilor locali din subordine să asigure paza perimetrului, s-a interesat de la proprietarul casei cu privire la pagubele materiale suferite şi apoi le-a asigurat bătrânului şi copiilor adăpost şi hrană caldă la centrul de la Dincă.
http://www.zvj.ro/




Video :Nelu Martian

Niciun comentariu: