Radio Bunelu

Grepfrutul, inamicul batranetii si al cancerului

Grepfrutul este inamicul radicalilor liberi si te ajuta sa ramai tanara. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa-l mananci de doua-trei ori pe saptamana. Este la fel de bun si fructul intreg si sucul, daca adaugi si pulpa in el. Iata trei mari beneficii pe care le are grepfrutul, de ce este una dintre cele mai bune alegeri pentru sanatate si de ce este un fruct care te mentine tanara si sanatoasa.
Incetineste imbatranirea celulara
Grepfrutul contine cantitati mari de spermidina, un compus care ajuta la dezvoltarea celulelor si la incetinirea imbatranirii lor. In plus, aceasta substanta are un rol protector asupra ADN-ul, astfel ca celulele sunt protejate de mutatii. Consumul de grepfrut este indicat celor care traiesc in zone poluate sau care sunt supusi la noxe.
Distruge radicalii liberi
Pigmentul roz din grepfrut indica prezenta licopenului, un antioxidant care combate imbatranirea celulara a corpului declansata de radicalii liberi. Licopenul poate ajuta si la scaderea riscului de a suferi de mai multe tipuri de cancer, inclusiv cel de ovare, col uterin, colon si plaman. Dupa rosii, grepfrutul este unul dintre cele mai bune surse de licopen.
Citeste si: Portocale uscate
Tine inima sanatoasa
Grepfrutul este o sursa buna de fibre, inclusiv de fibre solubile care indeparteaza colesterolul in timpul digestiei. Prin prevenirea intrarii colesterolului in sange, fibrele solubile scad riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare si a presiunii arteriale crescute. Prin toate acestea, grepfrutul protejeaza inima. Nu doar cantitatea mare de fibre din fruct il fac benefic, ci si calitatea speciala a acestora. In plu,s prin continutul de fibre grepfrutul tine de foame si este util in dieta sau, pur si simplu, celor care vor sa traiasca o viata sanatoasa.
Important de stiut este ca poti profita de toate aceste beneficii daca consumi doua-trei grepfruturi pe saptamana.
Citeste si: Ai gija de inima ta
http://ro.stiri.yahoo.com/

Niciun comentariu: