Radio Bunelu

Fac asta, / Fiindcă le pasă de Vulcan

de Gheorghe OLTEANU
Vulcanul nu duce lipsă de cetăţeni care doresc să se implice cu adevărat în tot ce înseamnă susţinerea comunităţii locale prin idei, proiecte, acţiuni creativ-educative şi caritabile, menite să contribuie la deschiderea, pentru comunitatea municipiului, a unui orizont tot mai larg de comunicare, de colaborare, de identificare şi promovare a valorilor locale.

Cele enumerate mai sus
constituie o parte din ceea ce şi-au propus vulcănenii care, la sfârşitul anului trecut, au creat Asociaţia „Eu şi Tu pentru Vulcan”. Obiectivele fiind, dacă e să detaliem, crearea unei platforme de lucru între reprezentanţii societăţii civile, pentru susţinerea intereselor civice ale membrilor comunităţii, sprijinirea învăţământului, culturii, sănă­tă­ţii, sportului şi turismului, a acti­­vi­tăţilor sociale şi a administraţiei publice locale, a celor spirituale, a tradiţiilor, de protecţie a mediului şi a persoanelor care se remarcă în astfel de activităţi ş. a. Asociaţia şi-a propus afi-li­erea la organizaţii similare din ţară şi din străinătate, realizarea de studii şi proiecte menite să îmbunătăţească stilul de viaţă al membrilor comunităţii, identificarea resurselor locale şi accesarea de fonduri europene, în vederea promovării dezvoltării microregiunilor şi a regiunilor. Tot pentru îndeplinirea acestor obiective, asociaţia şi-a propus înfiinţarea de societăţi comerciale destinate exclusive susţinerii scopului asociaţiei şi editarea de documentaţii şi publicaţii.

„Înfiinţarea Asociaţiei Eu şi Tu pentru Vulcan,
spune Daniel Halastauan, preşedintele consiliului director, nu s-a făcut neapărat doar ca urmare a ideii înaintate de către mine. Ea le-a încolţit în minte şi celorlalţi nouăsprezece colegi, dintre care câţiva sunt în consiliul director. Este vorba de doamnele Maria Berghean şi Timeea Ianc, ambele vice­preşedinte, dar şi de membrii Daniela Kos, Dorin Modea şi Cristian Sigărtău. Eu merg şi mai departe şi spun că asociaţia creată de noi se pliază perfect pe ceea ce există şi funcţionează de multă vreme în oraşele europene dezvoltate. Grupul acesta de nouăsprezece persoane pe care-l aminteam, care constituie şi grupul membrilor fondatori, este format din reprezentanţi ai tuturor păturilor sociale. Avem aici reprezentanţi ai şcolilor, ai cultelor religioase, ai pensionarilor, lideri apolitici ai tinerilor, reprezentanţi ai ONG-urilor. Scopul nostru este acela de a ne realiza obiectivele îndeosebi prin accesarea de fonduri europene”.

Prin aprobarea încheierii
unui contract de comodat între autoritatea publică a municipiului Vulcan şi Asociaţia „Eu şi Tu pentru Vulcan”, acesteia din urmă i-a fost atribuită, în folosinţă gratuită, spaţiul situat la parterul blocului G1 de pe strada Nicolae Titulescu. Este vorba despre spaţiul în care, pe vremuri, funcţiona magazinul de solduri. Tot aici, până când a fost evacuat, a fost sediul local al organizaţiei vulcănene a PRM. După ce peremiştii au fost daţi afară, aici s-a instalat o casierie a SC Pregoterm SA. Mai târziu, până la concilierea dintre cele două aripi pesediste vulcănene, aici şi-a avut sediul de campanie una dintre ele.
„Ţin să le mulţumesc pentru înţelegere consilierilor locali şi îndeosebi primarului Gheorghe Ile, a mai adăugat Daniel Halastauan, şi sper că, în cel puţin trei-patru luni, să avem un început promiţător în ceea ce ne-am propus să înfăptuim”.

http://www.zvj.ro/

Niciun comentariu: