Radio Bunelu

De la anul / Vulcanul va fi plin de şanţuri


de Gheorghe OLTEANU
Dar, ţinând seama că este vorba despre aplicarea prevederilor Legii nr. 24/ 2007, este mai mult ca sigur că, şi în celelalte localităţi din Valea Jiului, ba chiar din toată ţara, românii vor fi nevoiţi să umble cu băgare de seamă, ca să nu dea în gropi.
 
Ieri, prin voia şi prin votul
pentru, cu două excepţii, ale aleşilor locali vulcăneni, a fost aprobată hotărârea de consiliu local „privind aprobarea condiţiilor în care se acordă dreptul de acces pe proprietatea publică sau privată a municipiului 
Vulcan, în vederea instalării, între­ţinerii, înlocuirii sau mutării reţelelor de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora, modul de utilizare partajată a elementelor de infrastructură, precum şi măsurile privind construirea de reţele de comunicaţii electronice”.
 
Dacă aţi avut 
răbdarea să citiţi integral cea ce am pus între ghilimele înseamnă că v-aţi cam dat seama despre ce e vorba în povestea asta. Dacă nu, vin cu precizările făcute de către primarul 
Gheorghe Ile înainte ca proiectul de hotărâre să fie supus dezbaterii consilierilor locali. De la anul, fiindcă aşa vrea coana Europa, pe stâlpi, pe blocuri sau mai ştiu pe exteriorul cărei clădiri nu mai trebuie să se vadă capăt de cablu sau de sârmă. Conductorii electrici şi cablurile de internet şi de telefonie vor fi introduse în conducte pozate subteran. Iar operaţiunea va cădea în sarcina societăţilor care oferă aceste servicii.
 
În privinţa asta,
primarul Gheorghe Ile crede că Vulcanul este cu un pas sau doi înaintea celorlalte localităţi din Vale. Tot căblăraiul de pe Bulevardul Mihai Viteazul este tras pe sub pământ, prin reţele anume construite atunci când s-a modernizat, prin îngustare, această arteră rutieră. Aşa că operaţiunile cerute de legea amintită se vor executa doar în celelalte cartiere ale municipiului, inclusiv în faţa blocurilor. Acestea fiind destule, este clar că, din primăvară încolo, vulcănenii nu vor duce lipsă de şanţuri.

Niciun comentariu: