Radio Bunelu

Regele Arabiei Saudite ajută cel mai gras bărbat din lume(610 kg.) să slăbească

Regele Abdullah al Arabiei Saudite a intervenit personal în cazul unui bărbat, care la 610 kg a devenit unul dintre cei mai grași oameni din lume, pentru a-l ajuta să slăbească.

Foto: www.cnn.comRegele a dat ordine ca Khalid bin Mohsen Shaari, care stă la pat, incapabil să se mai miște, să fie luat din casa sa dintr-o provincie de la graniță, și internat în capitală, pentru a putea începe un tratament.

Shaari are doar 19 ani. Conform Guinness, recordul pentru cel mai gras bărbat în viață îi aparține mexicanului Manuel Uribe, care cântărea 560 kg în 2006, dar care a reușit să slăbească până în martie 2012, la 445 kg.

Pentru Shaari încă nu a fost planificată nicio operație, el urmând mai întâi să fie supus unor diete speciale și unui program de exerciții fizice. Conform CNN, cazul acesta arată cât de gravă este problema obezității în Golf, unde Arabia Saudită este a doua țară, după Kuweit, cu cea mai ridicată proporție de obezi adulți din Orientul Mijlociu.

În încercarea de a lupta împotriva fenomenului obezităţii, tot mai prezent în ţară, autorităţile din Dubai au gândit un program în care fiecare participant primește un gram de aur pentru un kilogram pierdut.
semneletimpului.ro

Niciun comentariu: