Radio Bunelu

Femeie din China salvează 30 de copii abandonaţi în gunoi


În apropierea momentului în care îşi va lua rămas bun de la viaţă, LifeSiteNewsspune povestea lui Lou Xiaoying, în vârstă de 88 de ani, care a salvat nu mai puţin de 30 de copii de la moarte sigură.

lou_si_sotul_eiLou a trăit împreună cu soţul ei în oraşul Jinhua din China o viaţă extrem de săracă, trăind numai din reciclarea gunoaielor. Dar prin această activitate de căutat prin gunoaie i-a găsit ea de-a lungul timpului pe cei 30 de copii abandonaţi.

„Mi-am dat seama că dacă avem puterea să culegem gunoaie, cum am putea să nu reciclăm ceva atât de important ca viaţa omenească," povesteşte Lou.

Sub politica copilului unic din China, părinţii trebuie să obţină permise pentru a avea al doilea copil sau să plătească o amendă colosală. Se estimează că în fiecare zi au loc 35.000 de avorturi pe teritoriul ţării, dintre care multe sunt forţate. Măsuri precum avortul forţat şi infanticidul sunt folosite de poliţie pentru a rezolva „problema" sarcinilor ilegale.

Efortul lui Lou a început în 1972, când a găsit prima fetiţă, „abandonată ca gunoiul în stradă". Astăzi, Lou este internată în spital şi copiii se strâng în jurul ei pentru a-i fi alături în ultimele momente. Cel mai tânăr dintre ei are acum 7 ani şi a fost găsit într-un container de gunoi când Lou avea 82 de ani.

„Deşi deja eram bătrână, nu am putut pur şi simplu să ignor bebeluşul şi să îl las să moară printre gunoaie. A trebuit să îl iau acasă cu mine," povesteşte Lou pentruLifeSiteNews.

Povestea femeii a fost apreciată de toţi internauţii care au auzit-o, devenind un erou local şi făcând de ruşine politica Partidului Comunist Chinez.

Niciun comentariu: