Radio Bunelu

Fata care a trăit 457 de zile într-un copac


Cocoţată la 60 de metri înălţime pe o platformă arborată într-un eucalipt vechi de 400 de ani, Miranda Gibson şi-a petrecut mai mult de un an din viaţă militând pentru protejarea pădurilor din Tazmania.

Din decembrie 2011 s-a urcat în eucalipt şi nu a mai atins pământul timp de aproximativ 15 luni de zile, când a fost nevoită să coboare din cauza unui incendiu de pădure care a izbucnit la doar doi kilometri depărtare de locaţia ei.

Platforma pe care locuia avea şi un mic panou solar folosit pentru încărcarea telefonului şi a laptopului. Miranda îşi ocupa timpul filmând buldozerele care dărâmau copacii vechi de sute de ani. Postările ei zilnice pe blog au atras şi câte 50.000 de vizitatori şi prin internet a reuşit să vorbească la mai multe conferinţe de presă din întreaga lume, festivaluri şi forumuri. Familia şi prietenii care veneau „în vizită" îi aduceau de mâncare.

„A fost o experienţă incredibilă şi unică. Sper că am reuşit să atrag atenţia asupra protejării pădurilor prin ceea ce am făcut. Asta este tot ce îmi doresc", a declarat australianca de 31 de ani", declara Miranda Gibson pe News.au.

Niciun comentariu: