Radio Bunelu

Record la preschimbări premise. 7500 de gorjeni şi-au schimbat permisele de conducere


Au schimbat permise într-o lună aproape cât într-un an. Recordul a fost atins de angajaţii de la Serviciul de Permise Auto de la Gorj, care au eliberat în ianuarie peste 7.500 de permise pentru gorjenii care se tem de schimbarea legislaţiei. Un număr impresionant, dacă se ţine cont de faptul că în 2012 au trecut pragul instituţiei aproximativ 10.000 de gorjeni. De sâmbătă a intrat în vigoare noua lege, prin care se anunţă reguli mai aspre pentru schimbarea carnetului de şofer.
Isteria care i-a cuprins pe șoferi a luat sfârșit. De sâmbătă a intrat în vigoare noua lege, prin care conducătorii auto care vor să-și preschimbe permisele trebuie să se prezinte cu fișa medicală. Până acum, aproximativ 650 de persoane s-au îngrămădit în fiecare zi în acest an la Serviciul de Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule pentru a-şi preschimba carnetul de şofer.
Vârstnicii au venit în număr mare să-şi preschimbe permisele. Unii s-au temut de controalele medicale, alţii s-au gândit la bani. Dacă zilele trecute au format cozi impresionante, vineri, în ultima zi, gorjenii nu s-au mai îngrămădit la sediul instituţiei. Şoferii au venit în număr mare să-şi preschimbe permisele pentru că după 19 ianuarie este obligatorie întocmirea fişei medicale de către medicii specialişti.

Niciun comentariu: