Radio Bunelu

Vot favorabil la Senat pentru reducerea vârstei de pensionare în Valea Jiului



Proiectul depus de senatorul Cristian Resmeriță, în toamna acestui an, la Senat, a trecut de votul senatorilor. Este vorba despre o inițiativă legislativă a cărei adoptare ar urma să conducă la scăderea vârstei standard de pensionare pentru locuitorii Văii Jiului.

Vot favorabil în ședința de miercuri a Senatului

Senatorul din Lupeni a anunțat că inițiativa sa care ar urma să se aplice zecilor de mii de locuitori din Valea Jiului a trecut, miercuri, un prim ”hop”.
”Inițiativa mea legislativă prin care vârsta standard de pensionare scade pentru toți locuitorii Văii Jiului a fost adoptată de Senat„, spune senatorul Cristian Resmeriță.
Inițiativa legislativă urmează să ajungă în Camera Deputaților, care este for decizional.
Dacă inițiativa de modificare a legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice ar fi aprobată, va fi aplicată tuturor celor care au trăit cel puțin 30 de ani în Valea Jiului.
”Spun că persoanele care locuiesc și la Petroșani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa și Uricani, sau pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localități, să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani fără penalizare”, declara senatorul Cristian Resmeriță.
Senatorul își justifică inițiativa legislativă pe poluarea cauzată de industria extractivă care a existat în bazinul carbonifer al Văii Jiului.
O astfel de prevedere se aplică deja pentru locuitorii din Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna, Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Târgu Măgurele.

Niciun comentariu: