Radio Bunelu

Turiștii care parcurg Transalpina pot înnopta la Stâna Ștefanu! Nu îi va costa nimic



Stâna Ștefanu de pe Transalpina a devenit în ultimii ani cel mai cunoscut loc din zona montană a județului Gorj! Puțini sunt turiștii care nu opresc aici pentru a gusta din tocanul pregătit de băcița Marioara Băbu din Novaci. 

Deoarece stâna Ștefanu s-a transformat în locul preferat de mii de turiști, proprietarii s-au gândit la noi modalități de a-i atrage pe aceștia. 
Cei care vin pe Transalpina și opresc la Stâna Ștefanu pot vizita mizul muzeu etnografic de aici, pot (și trebuie! n.red.) să mănânce tocan, dar trebuie să știe și că din acest sezon vor putea petrece noaptea la Stână fără să îi coste nimic!

Transalpina s-a redeschis mai devreme anul acesta, așa că și băcița Marioara s-a pregătit așa cum trebuie ca să își primească oaspeții. Marioara Băbu le pregătește turiștilor noi surprize an de an. „Anul ăsta îi așteptăm cu surprize multe. O să le pregătesc celor care vin la Stâna Ștefanu și balmoș cu brânză de burduf, că până acum nu făceam. Vor putea servi celebrul tocan de oaie sau de vită, brânza de la Stâna Ștefanu. 

Am cățeluși mioritici vreo 15 acum și mai vreau să fac ceva pentru copilașii care vin. O să aduc un miel cu, care să se joace cei mici”, a spus Marioara Băbu. Vestea bună este prețurile rămân neschimbate, așa că oricine își permite să cumpere o strachină cu tochitură de oaie, făcută chiar sub ochii turiștilor, într-un tuci tradițional. 
Experiență inedită: puteți dormi gratuit la stână

Deoarece de-a lungul ultimilor ani au existat turiști care și-au dorit să poată dormi la Stâna Ștefanu, din acest sezon vor putea! Și nici măcar nu îi va costa ceva! „Acum cei care doresc să rămână peste noapte la Stâna Ștefanu o pot face, pentru că noi, cei din familia Băbu nu mai dormim aici. Avem cinci paturi disponibile. Nu le vom cere bani turiștilor. Va fi cazare gratuită. Trebuie să știe că aici sunt condiții 100% de stână: nu avem electricitate, baie sau alte chestii pe care le au la pensiune. 

Dacă vor să experimenteze viața de stână, de munte, îi așteptăm. Au mai fost în trecut turiști care au dormit afară, înveliți în cojoace; acum pot domri în cămăruța în care dormeam noi. Vor putea participa la mulsul oilor, vor vedea mieii, vacile, ce mai avem aici. Le voi arăta cum se face brânza, sunt condiții de stână!”, a declarat băcița Marioara Băbu.

Galerie foto





Niciun comentariu: