Radio Bunelu

Vulcan / „Experimentul Crividia”


de Gheorghe OLTEANU
Ieri dimineaţă am experimentat, cu maşina, un drum la Crividia. Nu am greşit numind astfel parcursul traseului cum este cel din oraş şi până la mina Vulcan. Din fericire, eu experimentez asta din când în când. Dar închipuiţi-vă ce calvar este pentru proprietarii autoturismelor care fac asta zi de zi. 
După ce am chibzuit bine,
m-am gândit că nu-i neapărat nevoie să fac multe fotografii. Chiar dacă le-aş fi pozat numai pe cele de la intersecţia cu Decebal şi până la poarta minei aş fi umplut binişor cardul de memorie al aparatului de fotografiat. Or, mai aveam nevoie de spaţiu pentru orice eventualitate. Nu o dată locuitorii din Crividia şi vulcănenii care lucrează la mină s-au plâns de starea dezastruoasă a acestui drum. Mi-a plăcut o poză, făcută noaptea, la luminilor farurilor maşinii, şi postată pe Facebook. Inspirat fotograful! Zici că a reţinut, în imagine, o mostră de sol selenar. 
De fiecare dată
când curge cu reclamaţii şi sesizări în privinţa asta, răspunsul administraţiei publice locale vulcănene vine sub forma unor promisiuni. Ultima este aceea prin care drumul va fi complet reparat posibil în cursul acestui an. Când şi alte străzi vulcănene paradite în ultimul hal ar urma să fie asfaltate. Iar nu numai cosmetizate cu piatră roşie, nisip şi macadam. În consiliul local doar doamna Angela Stoica mai are îndrăzneala să-i amintească primarului Gheorghe Ile de gropile în care, şi ea, este nevoită să dea cu „Jetta” ei personală. Efectul demersurilor sale de acum este însă zero barat. Asta e. Nu mai suntem cu zece-douăzeci de ani în urmă! 
Închei cu ceva
care nu are legătură cu starea drumului, ci cu tulburările la capitolul buna creştere de care suferă unii. Deşi containerele de gunoi de la punctul social aflat lângă podul de peste Jiu, la intersecţia cu strada Abatorului, sunt pe jumătate goale, împrejur e plin de mizerii. Ce efort mare ar fi trebuit să depună schizofrenicul care i-a dat drumul plasei cu gunoi exact pe mijlocul trotuarului!

Sursa: http://www.zvj.ro/articole-47091-Vulcan++nbsp++bdquo+Experimentul+Crividia+rdquo.html

Niciun comentariu: