Vor fi recalculate peste 5 milioane de pensii. Legea e gata si ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie


Peste cinci milioane de pensii vor fi recalculate in baza noii legi a pensiilor, aflata in faza de proiect, a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea.
Potrivit acestuia, actul normativ este finalizat, insa specialistii din Guvern urmeaza sa stabileasca impactul financiar produs de aplicarea sa.

"Legea pensiilor este finalizata practic ca si document. In perioada urmatoare se face evaluarea financiara. Este vorba de un impact semnificativ si trebuie sa ne prezinte, cat de curand, care este perioada necesara pentru recalcularea pensiilor. Vorbim de recalcularea a peste cinci milioane de dosare.

Este vorba de mecanismele tehnice si resursele financiare pentru ca atunci cand vom iesi cu ea sa existe raspuns la toate intrebarile", a afirmat Dragnea, vineri, la Sucevita.

El sustine ca se vor va elimina inechitatile din sistem, subliniind ca "sunt sanse ca noua lege sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018".


Sursa: http://www.ziare.com/pensii/recalculare-pensie/dragnea-vor-fi-recalculate-peste-5-milioane-de-pensii-legea-e-gata-si-ar-putea-intra-in-vigoare-de-la-1-ianuarie-1483224

Comentarii