Radio Bunelu

Un drum din Retezat a fost devastat de şuvoaie (Zona Câmpul lui Neag). Doi turişti străini au rămas blocaţi cu maşina în munţi


Un drum din Munţii Retezat a fost devastat de şuvoaiele pârâului Lazăr, în urma precipitaţiilor abundente şi a furtunii înregistrate marţi. Doi turişti slovaci au rămas blocaţi cu autoturismul pe drum, în zona Câmpul lui Neag.

Marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a fost solicitat, prin numărul de urgenţă 112, să intervină pe drumul ce face legătura între localitatea Câmpul lui Neag şi cabana Buta, unde în urma precipitaţiilor abundente, Pârâul Lazăr a distrus un podeţ şi aproximativ 100 de metri din drum.


În zonă se aflau doi turişti de cetăţenie slovacă cu un autoturism care datorită distrugerii drumului nu şi-au mai putut continua deplasarea cu autoturismul. „La faţa locului s-au deplasat o autospecială cu tracţiune 4x4 precum şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, o autospecială din cadrul IJJ Hunedoara, un echpaj de salvatori montani din cadrul Salvamont Hunedoara precum şi un buldoexcavator din cadrul administraţiei publice locale Uricani.

În momentul ajungerii forţelor de intervenţie la faţa locului, turiştii nu prezentau afecţiuni medicale, refuzând să părăsească autoturismul. Astfel, la momentul acutual administraţia publică locală desfăşoară acţiuni de amenajare a unei căi de acces provizorie care să poată asigura accesul autoturismului”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Citeste mai mult: adev.ro/otnowk

Niciun comentariu: