Radio Bunelu

Toma Coconea - „Şoimul Carpaţilor”PRIMUL AMBASADOR al Destinației de ecoturism Țara Hațegului-Retezat...



Despre PRIMUL AMBASADOR al Destinației de ecoturism Țara Hațegului-Retezat...
Toma Coconea este o istorie. Un om care duce mai departe numele României. Și nu oricum. Cu demnitate și cu un efort supraomenesc. Este iubit în România și adulat peste hotare. Parapantist, pilot și instructor de zbor, ultramaratonist, voluntar Salvamont, Toma Coconea este omul pentru care imposibilul nu există.
Este supranumit „Şoimul Carpaţilor”. Un om fascinant. Plin de poveşti, cu răbdare şi cu o voinţă de fier. Se antrenează zilnic pentru cele mai dure competiții din lume. Aleargă din Petroșani până în vârful Parângului, zboară la Clopotiva, la poalele Retezatului. Nici munții, nici vântul şi nici ploaia n-au șanse să-i stea în cale!
Este singurul sportiv din lume care a participat la toate edițiile Red Bull X- Alps, cea mai dură competiție de anduranță din cate s-au vazut vreodata, care presupune parcurgerea distanței de la Salzburg la Monaco, în condiții extreme, în zbor sau pe jos. Din cauza lui sau datorită performanțelor și rezistenței lui, organizatorii au fost nevoiți să schimbe regulamentul competiției și să impună timp de odihnă.
Este cel mai modest om pe care l-am cunoscut. Nu cere vreodată sprijin pentru el, pentru performanțele lui. În schimb, nu se dă în lături niciodată de la a participa la evenimente desfășurate în scopuri caritabile. O poveste de succes a hunedoreanului din Valea Jiului este ultramaratonul „No Finish Line”, desfăşurat la Monaco, în 2013, continuu, timp de 7 zile și 7 nopți – 800 de kilometri alergaţi pentru o cauză umanitară. Toma Coconea a terminat cursa pe locul 1 la categoria lui de vârstă – din 1.596 de participanţi şi a fost singurul concurent grav accidentat la genunchi care n-a vrut să renunţe la cursă, în ciuda sfaturilor primite de la medici.
Primăvara aceasta a stabilit un nou record de distanță la zborul cu parapanta în Nepal, după ce a străbătut peste o sută de kilometri în aer, la o înălțime de aproape 6.000 de metri, în timpul unui stagiu de antrenament pe care l-a efectuat în Himalaya.
Peste mai puțin de o lună, în 2 iulie,Toma Coconea va lua din nou startul la Salzburg, reprezentând România, la Red Bull X-Alps.
Succes, campionule! Zbor lin!


Sursa: https://www.facebook.com/ecothr/?notif_t=page_invite_accepted&notif_id=1496771467998355

Niciun comentariu: